Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2006 Witam, Nie dosyc ze po doladowaniu konta w az.pl karta kredytowa, pokazal mi sie blad przetwarzania danych (ale to norma bo pieniadze i tak trafiaja na konto) to chce wykupic domene z rezerwacji ktorych mam sporo. Wypelniam caly ten formularz rejestracyjny, wszystko jest ok, az biore ostateczny przycisk "Rejestruj" i widze: Komunikat: Naruszenie zasad zarządzania danymi9036 Przyczyna: Nie podano pola reason Jaki moze byc powod tego problemu ? Stwierdzilem ze nie warto pisac do az.pl poniewaz pare razy pisalem i odpowiedzi dostawalem po 2 tyg... Z gory dziekuje za pomoc, Pozdrawiam Wysłany Nie Sty 29, 2006 4:05 pm: Date wygasniecia rezerwacji mam na 29.01.2006 dlatego chcialem ja wlasnie wykupic a jak na nia klikam to widze wlasnie Domena istnieje w stanie STATE_BOOK_BLOCKED ;/ Ktoś sie zna na tych komunikatach ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartłomiej Rosiński 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2006 reason to po prostu uzasadnienie dlaczego mozesz poslugiwac sie ta domena. Pewnie NASK cos zmienil a az nie zdazylo jeszcze swoich xmlke uaktualnic i dlatego epp zwraca blad Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2006 wlasnie patrze w whois i widze: Trwa postepowanie wyjasniajace dotyczace nazwy domeny ....... - przecież rezerwacje miałem do 29, czyli jeszcze dzisiaj powinno być ok ;/ Wysłany Nie Sty 29, 2006 4:08 pm: mój błąd... data wyg: 2006-01-29T12:00:34.367Z ;/ czyli teraz z miesiąc moge zapomnieć o tej domenie, tak ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartłomiej Rosiński 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2006 mój błąd... data wyg: 2006-01-29T12:00:34.367Z Uśmiech kwaśny czyli teraz z miesiąc moge zapomnieć o tej domenie, tak ? nie, jak jest postepowanie wyjasniajace to mozesz jeszcze domene przedluzyc/zarejestrowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2006 hmm, ale po wypelnieniu formularza pokazuje ciagle blad z tym reason, a jak na liscie rezerwacji zaklikne na nazwe tej domeny, to widze STATE_BOOK_BLOCKED... Czyli czekac na aktualizacje XMLa w az.pl i powinno byc ok ? Mam watpliwosci poniewaz rezerwacja byla wazna do 12.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartłomiej Rosiński 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2006 napisz do nich najlepiej albo dzwon do jerki (ja dzwonilem o kazdej porze dnia i nocy ) 604 177 677 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2006 Napisalem meila - nie bede w niedzielny wieczor zawracal glowy na prywatny numer :-) a wlasnie wlaczylem TheBATa i co widze ? Przy kazdej probwie rejestracji tej domeny wysylano mi meila z informacja ze moja dane zostaly wpisane do rejestru whois a prób było naprawde sporo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartłomiej Rosiński 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2006 Napisalem meila - nie bede w niedzielny wieczor zawracal glowy na prywatny numer z czasem zobaczysz, ze to jedyne sensowne wyjscie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2006 Niestety, najdorsze okazalo sie prawda :-/ Rezerwacja wygasla (spoznilem sie pare h ;( ) i Domena została zablokowana z przyczyn niezależnych od naszej firmy na okres losowy około miesiąca.Potym okresie domena trafi do puli domen wolnych i będzie możłiwe ponowne złożenie zamówienia na tą nazwe" Przestroga dla przyszlych pokolen - pilnujcie swoich rezerwacji ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartłomiej Rosiński 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2006 zamiast zarejestrowac domene to rezerwujesz ja w kolko... no to masz efekty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2006 Hehehe, kto rezerwuje w kolko ? ;-) Zastanawialem sie nad nazwa i mialem zarezerwowane kolo 20 nazw, wybralem ta jedna lecz za pozno - i taki wyszedl efekt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach