truecalm 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2012 Witam, W tym miesiącu chciałbym założyć własną działąność gospodarczą i zająć się sprzedażą skryptów i programów przez internet. Na wstępie dodam, że jestem początkujący i jest to moja pierwsza takiego typu przygoda. W związku z czym chciałbym się poradzić użytkowników WHT ponieważ mam kilka pytań, które mnie nieustatnnie trapią. - Zamierzam sprzedawac mój software głównie (90%) za granicę. W związku z tym jaki system płatności wybrać PAYPAL? - Czy moge w jakiś sposób wystawiać faktury (np. z paypala) tak żeby móc się później rozliczyć z US? - Chciałbym, żeby po udanej transkacji kupujący otrzymywał link do ściągnięcia kupionego programu/skryptu, ale tak, żeby link ten był jednorazowy czy da się to zintegrować z paypalem? dzięki za pomoc i pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pokoleniex 18 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2012 Co do ostatniego punktu, to polecam http://www.e-junkie.com/, platnosc wlasnie przez paypala. Korzystalem z tego 2 lata temu i bylo calkiem w porzadku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2012 1. Paypal jest najpopularniejszy, do tego masz od razu obsługę kart. 2. Co do faktur, to najlepiej skorzystaj z jakiegoś systemu księgowości internetowej, np. ifirma, wfirma, ewentualnie taxcare (też mają system fakturowania online, a do tego masz szeroki zakres usług dodatkowych). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach