Lnx 0 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 Witam Poszukuję VPS'a tylko pod jeden serwer TS3. Serwer 512 slotów (bo z tego co się orientuje, taka jest licencja), codziennie będzie na nim "siedzieć" od 25-30 osób, czasami 10-20 osób. Ile przypuszczalnie potrzebuje transferu? Albo ile w zupełności mi wystarczy? Czekam na oferty i z góry dziękuje za pomoc. Zastanawiałem się nad tą ofertą http://hostdell.pl/oferta,5.html (Standard OpenVZ) Tylko jest pytanie - czy 250gb transferu mi wystarczy? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.gamebit.pl 6 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 Oferta GameBit.pl: http://gamebit.pl/?s=oferta Atuty: Niska cena, wydajne serwery, wysoka jakość łączy, przyjazna oferta. Polecam dla Pana pakiet NO LIMIT VPS #1 - 25zł/mc lub 225zł/rok Pakiet jest bez limitu transferu lecz z ograniczonym portem do 10Mb/s - pod sam serwer TS3 wystarczy spokojnie na ~200-250 użytkowników. Zniżki dla stałych Klientów - 5%, 10%, 25%! Zapraszam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spajder 6 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 Lnx, transferu powinno Ci wystarczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 Możesz wziąć w hostdell, tam masz 100Mbit przynajmniej, bo na 10 możesz mieć lagi i będzie wyrzucało ludzi z ts'a. 250GB przez głowę wystarczy, sądzę, że nie wykorzystasz nawet 20% transferu (a może i 15%, zależy czy te 10-20 osób będzie non stop siedziało czy wszystko jest na zasadzie, że czasem wejdą i posiedzą). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 (edytowany) Witam zobacz oferte biznes-host.pl płacąc z góry za pół roku czy rok masz niezłe z niżki, vps najniższy już za 168zł rok ! Co do transferu spokojnie do 50sób starczy 100gb Ja Polecam Tobie VPS#1 w biznes-host.pl Do tego masz 10mibt i Nielimitowany Transfer. Możesz wziąć w hostdell, tam masz 100Mbit przynajmniej, bo na 10 możesz mieć lagi i będzie wyrzucało ludzi z ts'a. 250GB przez głowę wystarczy, sądzę, że nie wykorzystasz nawet 20% transferu (a może i 15%, zależy czy te 10-20 osób będzie non stop siedziało czy wszystko jest na zasadzie, że czasem wejdą i posiedzą). Lan Hikari co ty gadasz 10mbit i lagi ? ja mam tsa w bh na 10mibt i wchodzi 250osób Bez lagów :] Jemu na 30os nawet by 2mbit wystarczył Edytowano Luty 4, 2012 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 Zapraszam na http://serversite.eumyślę że pasowała by Panu oferta Budget Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 Na 10-20 osób to zależy jaki kodek. Na upartego 1Mb, a pewnie i mniej się da, a 250GB transferu to mogłoby być kwartalnie dla niego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 (edytowany) Zapraszam na http://serversite.eumyślę że pasowała by Panu oferta Budget Popraw odnośnik bo nie działa tak jakby strona nie istniała :] Na 10-20 osób to zależy jaki kodek. Na upartego 1Mb, a pewnie i mniej się da, a 250GB transferu to mogłoby być kwartalnie dla niego. Co do transferu to 30 osób gdzie jest ciągle online generuje miesięcznie 20GB, Kodek może być maxymalny, Starczy na dłużej Edytowano Luty 4, 2012 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 Pozwole sobie z FAQ TS'a zacytować: Here's another example with one channel set to Speex 12.3, 10 people in the only channel and two persons are speaking: DOWN: 1 * 12.3 Kbit/s = 12.3 Kbit/s UP: 2 * (10 - 1) * 12.3 Kbit/s = 221.4 Kbit/s Czyli na kanale jest 10 osób, a 2 osoby mówią. 0,2Mb. Co prawda to nie rośnie proporcjonalnie, ale 30 osób i do 10 mowiących wejdzie na 1Mb. 1MB = 8Mbit, jeśli już chcesz o tym pisać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
huan 18 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 Zapraszam do sprawdzenia naszej oferty. VPS z gwarantowanym łączem 100Mbps za 25PLN miesięcznie: http://www.hostpark.pl/hosting/openvz-vps - najmniejszy VPS już wystarczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 (edytowany) 1MB = 8Mbit, jeśli już chcesz o tym pisać. Pomyliłem się, myślałem o czym innym i napisałem co innego , poprostu źle przeczytałem twojego posta, u mnie na 10Mbit smiga ts3 na około 250osób, strona, forum, bazy, boty itp .. i nie mam lagów dopiero przy 300 już jest odczuwalne:) Zapraszam do sprawdzenia naszej oferty. VPS z gwarantowanym łączem 100Mbps za 25PLN miesięcznie: http://www.hostpark....ting/openvz-vps - najmniejszy VPS już wystarczy A do każdego vps dajecie gwarantowane łącze 100mb, czy to jest na całą matke znaczy się współdzielone? Edytowano Luty 4, 2012 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 (edytowany) Witaj. Zapraszam do skorzystania z naszej oferty: http://biznes-host.pl/?s=plany_vps2 Wstępnie proponuje VPS #1 z lączem 100Mbit i transferem 200 gb/miesiac w cenie 33 zł/mc, lub z laczem 10 Mbit i bez limitu za 28 zł/mc. Przy dłuższych płatnościach zniżka do 50 %. W przypadku zainteresowania zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam. Edytowano Luty 4, 2012 przez Marek607 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 (edytowany) Lan Hikari co ty gadasz 10mbit i lagi ? ja mam tsa w bh na 10mibt i wchodzi 250osób Bez lagów :] Jemu na 30os nawet by 2mbit wystarczył Forum służy do dzielenia się własnymi doświadczeniami, a u mnie i kumpla (który miał vps'a na tym samym serwerze) sprawa wyglądała tak, że przy 30 osobach były problemy. Widocznie trafiliśmy na jakąś zapchaną maszynę Tak czy siak, po co ryzykować Edytowano Luty 4, 2012 przez Lan Hikari (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lnx 0 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 (edytowany) no więc dziękuje za odpowiedzi. Z tego co widzę to potrzebuje najsłabszego VPS'a, bo z transferem spokojnie się wyrobie z dużym zapasem no i tak samo z wykorzystaniem łącza. Teraz tylko kwestia - który hosting najlepszy? Zależy mi najbardziej na stabilności - chce mieć pewność że serwer będzie działać i tyle, bez przerw jakiś większych. No i oczywiście cena - jak najniższa. Jak sami zauważyliście potrzebuje naprawdę mało zasobów, więc nie potrzebny mi przekokszony VPS Zastanawiam się na chwilę obecną poważnie nad hostdell.pl - taniutki VPS, 12 zł za miesiąc. Tylko czy wszystko będzie w miare stabilnie? Ktoś może się podzielić doświadczeniami z tą firmą? Warto zainwestować tam VPS'a na pół roku i nie zawiodę się? Pozdrawiam Edytowano Luty 4, 2012 przez Lnx (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 Ja ci polecam biznes-host.pl Mój vps miał uptime prawie 90dni wiec problemu tak nie bylo, podkreślam miał z tego wzlęgu iż nagła reinstalacja systemu usnęła cały uptime myślę że było by więcej bierz smiało bh jak zapłacisz za pół roku czy rok masz zniżki do 50% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lnx 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2012 ponawiam pytanie - ktoś ma doświadczenia z hostdell? Albo ma tam VPS'a i chce się podzielić doświadczeniami? Bardzo mi na tym zależy. Pozdrawiam serdecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Livo 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2012 Posiada ktoś VPS'a w biznes-host i postawił tam serwer TS3? - speedtest pokazuje ponad 60mb/s upload - zostaje ponad 200mb ramu - procek jest obciążony w max 10% procentach - kanały mają ustawioną najlepszą jakość (najlepsze kodeki) Mimo wszystko nawet przy 2 osobach na serwerze TS3, czasem przerywa rozmowy. Jakieś sugestie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2012 tak mam tam TS3 i nie ma na nim lagów Przed zmianami miałem tam public gamingowy i około 60osób online ciągnął a nawet przy 100 nie było lagów ale to się rzadko zdarzało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 Posiada ktoś VPS'a w biznes-host i postawił tam serwer TS3? - speedtest pokazuje ponad 60mb/s upload - zostaje ponad 200mb ramu - procek jest obciążony w max 10% procentach - kanały mają ustawioną najlepszą jakość (najlepsze kodeki) Mimo wszystko nawet przy 2 osobach na serwerze TS3, czasem przerywa rozmowy. Jakieś sugestie? Następnym razem rób odwrotnie, czyli najpierw pisz nam zgloszenie a później dopiero na forum - jak widzisz twoj problem został rozwiązany i to bez potrzeby tego forum . W przypadku problemów zachęcam do kontaktu pod bok@biznes-host.pl. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach