Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
potty

Z: Oponie serversite.eu

Polecane posty

I na samym dole, ze ceny sa podane w netto i trzeba doliczyc VAT. Jak ja nie lubie takich praktyk. Moim zdaniem wszystkie ceny powinny byc podawane w brutto i najwyzej do tego dodana cena netto. Za taka praktyke firma jest u mnie skreslona.

Nikt nie twierdzi, że ta firma jest zła co wybrałeś, po prostu nie jest znana tak bardzo na forum.

Przetestuj i zobaczysz, to najlepszy doradca w tej dziedzinie, żadna nawet najlepsza opinia nie może się równać z testem wykonanym przez siebie.

Moim zdaniem wszystkie ceny powinny byc podawane w brutto i najwyzej do tego dodana cena netto.

A w dodatku jest to obowiązek (Ustawa o cenach z dnia 5 lipca 2001 roku - Art 12, ust 1 i 2). Inspekcja Handlowa może wlepić karę od 1k do 5k EUR. A UOKiK może wlepić karę w wysokości bodajże 10% wysokości obrotów za rok poprzedni za praktyki naruszające interesy konsumentów. Nie ma znaczenia czy klient jest osobą fizyczną czy przedsiębiorcą.

Za taka praktyke firma jest u mnie skreslona.

Wszystko zależy od podejścia firmy do klientów.

A w dodatku jest to obowiązek (Ustawa o cenach z dnia 5 lipca 2001 roku - Art 12, ust 1 i 2). Inspekcja Handlowa może wlepić karę od 1k do 5k EUR. A UOKiK może wlepić karę w wysokości bodajże 10% wysokości obrotów za rok poprzedni za praktyki naruszające interesy konsumentów. Nie ma znaczenia czy klient jest osobą fizyczną czy przedsiębiorcą.

Przyganiał kocioł garnkowi biggrin.png

Przyganiał kocioł garnkowi biggrin.png

Może Ci kocioł przygonił wink.png Nie wiem smile.png

U mnie na castpol.pl ceny są w brutto i netto podane. IMO jeśli ktoś jest vatowcem, to vat nie jest dla niego kosztem. Dla zwykłego Kowalskiego jest.

#edit:

Marek, u was jest taka polityka, u mnie taka. Wy podajecie ceny brutto. Ja podaje takie i takie. Niedawno widziałem hostingi, gdzie była podana tylko cena netto bez żadnej informacji o tym. Wychodziło to przy zamówieniu.

Uważam, że Klient powinien wiedzieć ile płaci za usługę.

Miłosz ...Na Waszej stronie pisze że używacie wyłącznie SSD a macie macierz 10TB na SSD czy to pomyłka czy coś źle przeczytałem?

Bo myślę jakby tu postawić macierz raid 10TB SSD ale koszt wychodzi mi dobrego auta...: )

Miłosz ...Na Waszej stronie pisze że używacie wyłącznie SSD a macie macierz 10TB na SSD czy to pomyłka czy coś źle przeczytałem?

Bo myślę jakby tu postawić macierz raid 10TB SSD ale koszt wychodzi mi dobrego auta...: )

Masz rację, źle przeczytałeś.

Ale ciekawi mnie jak można by było pojechać mając 10TB SSD jakieś 4 procki e7 - 8xxx ze 500gb ram...:) z takim sprzętem można byłoby poszaleć... :)

Może Ci kocioł przygonił wink.png Nie wiem smile.png

U mnie na castpol.pl ceny są w brutto i netto podane. IMO jeśli ktoś jest vatowcem, to vat nie jest dla niego kosztem. Dla zwykłego Kowalskiego jest.

#edit:

Marek, u was jest taka polityka, u mnie taka. Wy podajecie ceny brutto. Ja podaje takie i takie. Niedawno widziałem hostingi, gdzie była podana tylko cena netto bez żadnej informacji o tym. Wychodziło to przy zamówieniu.

Uważam, że Klient powinien wiedzieć ile płaci za usługę.

My piszemy zawsze brutto, zgodnie z ustawą którą wymieniłeś powyżej.

Akurat nie napisałem tego w złośliwości, tylko np na głównej masz "od 99 zł" ale nie pisze że cena netto wink.png

Chociaż podoba mi się u Ciebie to, że masz wymienione te kwoty w cenniku, a nie dopiero przy opłacie albo dopisane w najmniej odpowiednim miejscu ze ceny netto .

Ogólnie to i tak większość osób interesuje to ile faktycznie zapłaci i skoro przepisy tego wymagają to należy sie tego trzymać.

Sam kilka razy się naciąłem ze np. pisze 200 zł , a dopiero na stronie do zapłaty 246. Niby bez mała 50 zł, ale to dużo przy planowaniu wydatków - w tym przypadku dokładamy troszke i mamy na odnowienie pl-ki .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować