Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 Witam, chciałbym pochwalić się kolejnym "projektem". Tym razem jest to Freestats.pl, darmowe statystyki stron www. Dodatkowo udostępniamy ranking, gdzie możesz podlinkować swoją stronę za free. Każdy użytkownik może dodać do 100 stron. Nie będę się dużo rozpisywał. Wszystkie informacje zawarte są na stronie. Jest to prosty skrypt , który można nabyć w d1php Strona ma być lekka, dlatego też nie jest przeładowana grafikami, kolorami itd. Według mnie jest ok. Nie mogę jednak zdecydować się na logo... Zostawić to, co jest aktualnie na stronie, czy wrzucić to: Z góry dzięki za wszelkie wskazówki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 Hmm, jakiego loginu bym nie wpisywał (losowe litery też) to pisze że zajęte. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 Potwierdzam. Występuje błąd przy rejestracji. Każdy login jest już zajęty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 Przepraszam, nakombinowałem w plikach Już działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 brak demo, brak oceny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 (edytowany) Demo: Login: tester Hasło: test123 Poprawiłem Edytowano Luty 2, 2012 przez Kolopik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 (edytowany) Może zrób jedną podstronę z tym logiem bo trudno się zdecydować Edit: Demo nie działa Edytowano Luty 2, 2012 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 @Kamikadze, poprawiłem już dane do użytkownika demo. A tak wygląda strona z logiem nr. 2: http://freestats.pl/index2.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 Trochę wychodzi poza stronę (z prawej strony) Ale ta pierwsza lepsza ale szkoda że tyle białego wszędzie Może przerób to pierwsze tak aby coś na tło dodać i rozciągnąć tak jak to duże. Ewentualnie tło za logiem wypełnić jakoś innym kolorem niż biały... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2012 Szablon moim zdaniem tragedia.. no i masz minus u mnie, za korzystanie z gotowego skryptu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Insider 43 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 Kolopik, a czemu nie podszedłeś do tematu bardziej ambitnie? Powiedzmy zestawić Piwika na małym klasterku, zlecić zrobienie profesjonalnego laya, rozreklamować trochę via adsense/pozycjonowanie/artykuły sponsorowane. W tym momencie miałbyś produkt który przebija wszystkie darmowe statystyki z naszego rodzimego rynku (no ostatecznie stat24.com by jeszcze powalczyło) i fajną konkurencje dla GA. Monetyzować mógłbyś to przez dodanie mało inwazyjnych reklam wstrzykiwanych na strony free userów. Do tego dodać konta płatne sms/przelew za wersję z większymi limitami i bez reklam. Dla biznesu zaproponować oddzielne serwery dedykowane prekonfigurowane i zarządzane przez Ciebie. Oj chyba się zapędziłem z tym planem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matthewk 30 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 (edytowany) Strona nie robi szału Insider a może nie ma na inwestycje ;> Więc korzystał z darmowych i bez bajerów Edytowano Luty 4, 2012 przez KtosiK (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 (edytowany) KtosiK dobrze mówi, niestety nie mam pieniędzy na odpalenie czegoś porządniejszego Jak projekt się trochę rozkręci to będą wprowadzane zmiany. Do wszystkiego trzeba dojść powoli. Strona jest pozycjonowana poprzez seoadder, a istnieje 3 dni także za jakiś czas dopiero będą widoczne wyniki. Na Ct8 zaczynałem od małego VPS'a, a dzisiaj mam dedyka i własną licencję na DirectAdmin'a Wszystko w swoim czasie. Edit: @UP, Skrypt nie jest darmowy, domena nie jest darmowa, hosting nie jest darmowy ani grafika nie jest za darmo Nie ma tutaj nic darmowego Może nie strona nie jest najwyższych lotów, ale postaram się o to zadbać w przyszłości, ponieważ mam jeszcze kilka projektów, którymi też ktoś musi się zająć, a jak wiecie działam solo Edytowano Luty 4, 2012 przez Kolopik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Stępień 75 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 (edytowany) Ja bym na twoim miejscu wyłączył wyświetlanie id dla szarego użytkownika, po co ma wiedzieć, jakie ID ma jego strona? Z GA będzie ci ciężko konkurować, ale może w Polsce jakoś ci się uda. Niestety strona odstrasza, ja jestem zwolennikiem różnych bajerów, np. drag&drop, panele, pełno wykresików, tak jak ja chcę mieć wyświetlane, a nie jak system automatycznie to robi Życzę powodzenia. Edytowano Luty 4, 2012 przez bartez119 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2012 Postaram się na dniach coś zdziałać z websajtem Z tego co widzę wszystkie serwisy oferujące darmowe statystyki mają lipne stronki Mowa o stat4u.pl, freestat.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 5, 2012 Postaram się na dniach coś zdziałać z websajtem Z tego co widzę wszystkie serwisy oferujące darmowe statystyki mają lipne stronki Mowa o stat4u.pl, freestat.pl A moim zdaniem wygląd to nie wszystko liczy się skuteczność kodu Tak samo na swoich stronach nie przesadzam z szablonami a tylko w kodzie siedzę praktycznie non stop a komputer wyłączany jest w przypadku awarii prądu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach