Gość bolek10 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 Hej, jest to mój pierwszy post na tym forum także chciałbym się ze wszystkimy przywitać ;] A teraz do rzeczy Załóżmy że mam wykupiony swój serwer dedykowany i zainstalowałem wirtualizację OpenVZ, podzieliłem ten serwer na 4 VPS, każdy użytkownik ma panel HyperVM. Mój serwer dedykowany ma jedno IP, jak z tego "zrobić" żeby każdy VPS miał oddzielne IP? Tak jak mają w innych firmach. Jeżeli coś źle napisałem to przepraszam i popraw mnie jeżeli możesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 Wykupić adresy, podpiąć w hypervm i przypisać do kontenerów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bolek10 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 Wykupić adresy, podpiąć w hypervm i przypisać do kontenerów. Czyli przykładowo musze wykupić 4 adresy ip dla 4vps ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 (edytowany) Musisz zamówić u dostawcy dodatkowe IP a później podpiąć je na serwerze i dodać do panelu Edit: spóźnienie Tak musisz wykupić 4 IP jeżeli chcesz mieć 4 VPSy minimum 1 IP do 1 serwera Edytowano Luty 2, 2012 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 (edytowany) Tak. Edit: @Kamikadze szybszy. Edytowano Luty 2, 2012 przez Misiek08 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bolek10 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 Dziękuję do zamknięcia ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach