Pitu 160 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2012 (edytowany) Witam Dodałem do disabled_functions kilkanaście funkcji. system, exec, passthru, shell_exec, fsockopen, pfsockopen, proc_open, proc_close, proc_nice, proc_terminate, popen, set_time_limit, php_uname, posix_uname, posix_pwuid, dl, parse_ini_file, show_source, highlight_file, pcntl_exec, posix_kill, posix_mkfifo, posix_setpgid, posix_setsid, posix_setuid, xmlrpc_entity_decode, proc_get_status, apache_child_terminate, apache_setenv, define_syslog_variables, escapeshellarg, escapeshellcmd, eval, fp, fput, ftp_connect, ftp_exec, ftp_get, ftp_login, ftp_nb_fput, ftp_put, ftp_raw, ftp_rawlist, ini_alter, ini_get_all, ini_restore, inject_code, mysql_pconnect, openlog, phpAds_remoteInfo, phpAds_XmlRpc, phpAds_xmlrpcDecode, phpAds_xmlrpcEncode, posix_getpwuid, syslog, readdir, opendir, dir, posix_getgrgid, disk_free_space, disk_total_space, diskfreespace, disktotalspace Po dodaniu tych funkcji nie ma możliwości włączenia PHPMyAdmin. Po włączeniu /phpmyadmin skok zużycia CPU przez Apache rośnie do 100%, oczywiście strona mieli i PHPMyAdmin się nie włącza. PS. Bez tych funkcji problem nie występuje. Edytowano Styczeń 29, 2012 przez pitu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2012 Jak mamy ci pomóc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2012 Pewnie chodzi mu o to, żeby podać która z funkcji powoduje problemy. A w ogóle to niezły overkill. Ja na produkcyjnych serwerach mam wyłączonych w sumie 9 funkcji, tutaj nawet nie chce mi się liczyć ile tego nasrało. Chyba wkleił wszystko, co tylko w googlach znalazł... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach