Marro917 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 (edytowany) Witajcie. Mam problem z VPS'em mianowicie dostałem serwer, chciałem postawić na nim serwer Team Fortress 2 i jakby dobrze szło to jeszcze Counter - Strike. Z serwerem łącze się przez FileZille i Putty. Zabrałem się za tego Team Fortress'a i postępowałem według poradników. W putty stworzyłem sobie osobnego użytkownika przez root'a i tak jak pisze w poradniku http://hlds.pl/Hldsupdatetool wpisałem komende wget http://storefront.steampowered.com/download/hldsupdatetool.bin i już wtedy wpadł błędzik tf21@testmard:~/steam$ wget http://storefront.steampowered.com/download/hldsupdatetool.bin --2012-01-28 13:57:30-- http://storefront.steampowered.com/download/hldsupdatetool.bin Resolving storefront.steampowered.com... failed: Name or service not known. wget: unable to resolve host address `storefront.steampowered.com' z racji, że się nie ściągał to kij wrzuciłem ten plik hldsupdatetool przez FTP do folderu steam użytkownika no i wziąłem się za następny krok który ma uruchomić ten plik ./hldsupdatetool.bin i wyrzuciło błąd tf21@testmard:~/steam$ ./hldsupdatetool.bin bash: ./hldsupdatetool.bin: No such file or directory poczytałem coś o tym na necie i niby miała pomoc komenda bash nazwapliku ale tf21@testmard:~/steam$ bash hldsupdatetool.bin hldsupdatetool.bin: hldsupdatetool.bin: cannot execute binary file próbowałem też sh nazwapliku ale tf21@testmard:~/steam$ sh hldsupdatetool.bin hldsupdatetool.bin: 1: Syntax error: "(" unexpected Mam z VPS'em do czynienia 1 raz, proszę o wyrozumiałość i pomoc. Dziękuję! Dodam, że ten VPS jest czysty nie wpisywałem innych komend prócz tych co miały prowadzić do instalacji tego HLDS. IP do niego to: 91.204.161.87 Wersja systemu VPS chyba jest zawarta w tym Linux testmard 2.6.32-274.7.1.el5.028stab095.1 #1 SMP Mon Oct 24 20:49:24 MSD 20 11 x86_64 The programs included with the Debian GNU/Linux system are free software; Edytowano Styczeń 28, 2012 przez Marro917 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 To pierwsze to: Wykonaj cmd echo "nameserver 8.8.8.8" > /etc/resolv.conf A to drugie złe Chmody, zmien na 777 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marro917 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 Chmody pliku zmieniłem na 777, komenda echo ustawiająca DNS'y użyta odpalenie tego pliku dalej nie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 Błąd? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marro917 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 (edytowany) Tym razem wget ściągnął co trzeba lecz przy odpalaniu : tf21@testmard:~$ ./hldsupdatetool.bin -bash: ./hldsupdatetool.bin: No such file or directory Udało się, pomogło: apt-get install ia32-libs Jak na razie wszystko OK Edytowano Styczeń 28, 2012 przez Marro917 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pajter 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 (edytowany) "./plik" działa na pliki, które mają bit wykonalności. czyli albo: chmod +x plik ; ./plik albo: sh plik edited: dopiero zobaczyłem, że "udało się", sorry. Edytowano Styczeń 28, 2012 przez pajter (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marro917 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 (edytowany) Nie ma sprawy tak jak pisałeś tak też robiłem wcześniej problemem był brak tego ia32-libis. Aktualnie mam problem przy team speaku ponieważ przy próbie włączenia TS'a wywala mi błąd server_linux_x86: error while loading shared libraries: libstdc++.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory próbowałem instalować libstdc++ ale nic to nie pomogło Chciałbym też podziękować ToFFik'owi za naprowadzenie mnie na echo "nameserver 8.8.8.8" > /etc/resolv.conf co pomogło rozwiązać mi dużą część problemu Edytowano Styczeń 28, 2012 przez Marro917 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 (edytowany) Proponuje zainstalować wersje 32 bity a nie 64 ponieważ będzie mniej problemów z brakujacymi paczkami, teraz masz 64 jeśli dobrze sie orientuje i próbowałes odpalic TSa na 32 Co do błędu wystarczyło przeczytać nasze FAQ na serversite lub wkleic błąd w Google Edytowano Styczeń 28, 2012 przez ToFFiK (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 Co do błędu wystarczyło przeczytać nasze FAQ na serversite lub wkleic błąd w Google W takim razie do waszego FAQ można dodać problem z resolvami. Nie potraficie ich dodawać defaultowo? Albo chociaż zmienić templata z odpowiednim resolvem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marro917 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 (edytowany) Na przyszłość będę wiedział Co do instalacji Counter - strike'a mam problem ponieważ po instalacji meta mod'a i próbie włączenia serwera jest błąd Segmentation fault Metamod version 1.17.4p21 Copyright (c) 2001-2005 Will Day Patch: Metamod-P (mm-p) v21 Copyright (c) 2004-2005 Jussi Kivilinna Metamod comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY; for details type `meta gpl'. This is free software, and you are welcome to redistribute it under certain conditions; type `meta gpl' for details. Segmentation fault przez co nie przechodzi do dalszej części i nie włącza serweru. Edytowano Styczeń 28, 2012 przez Marro917 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 Jeżeli wgrywałeś przez FTP pliki to ustaw tryb transferu na binary i wtedy wgraj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 (edytowany) W takim razie do waszego FAQ można dodać problem z resolvami. Nie potraficie ich dodawać defaultowo? Albo chociaż zmienić templata z odpowiednim resolvem? Oczywiście Ponieważ trochę osób pytalo o to samo w jednym momencie dostaliśmy wpis. Już nie powinno być problemu, @up jak mówiłem mody do CSa jak amxx i metamod maja problemy z amd64 dlatego proponowałem reinstalacje na 32 bity Edytowano Styczeń 28, 2012 przez ToFFiK (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marro917 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 Pliki ściągałem na serwer przez wget. Czyli reinstalacja jest konieczna, a mógłbyś napisać w jaki sposób to przeprowadzić bo po dzisiejszym dniu już nie mam sił szperać po googlach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 Hypervm>rebuild vps/os tyle ze trzeba będzie instalowac na nowo wszystko oczywiscie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marro917 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2012 Przeinstalowałem (przynajmniej tak mi się wydaje) bo muliło muliło a przy kolejnej próbie pisało, żeby odczekać 10min . Tym razem przy odpalaniu TS'a jest błąd ~/teamspeak3-server_linux-amd64$ ./ts3server_startscript.sh start ts3server.pid found, but no server running. Possibly your previously started server crashed Please view the logfile for details. Starting the TeamSpeak 3 server Mam wersję debian 6.0 i386 i instaluję TS'a 32 bit. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2012 Fajnie, a nie umiesz czytać? /teamspeak3-server_linux-amd64$ chyba nie trzeba tłumaczyć co jest nie tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marro917 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2012 (edytowany) Spoko mój błąd Grzeczniej się nie dało. Co do serwera CS przy ładowaniu Segmentation fault Edytowano Styczeń 29, 2012 przez Marro917 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marro917 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2012 (edytowany) Dodam, że testowałem wszystkie 32 bitówki które były w opcji reinstalacji serwera i za każdym razem gdy chcę odpalić serwer ładuje i wyrzuca segmentation fault. Szukałem po googlach ale nie ma zbytnio na ten temat. Sry za post pod postem ale nie moge wyedytować tego wyżej Edytowano Styczeń 29, 2012 przez Marro917 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach