R@fi 64 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Jaki antywirus polecacie muszę przeskanować swój komputer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Oj wczoraj zauważyłem że mam duuużo wirusów a nie używałem atyvira i zainstalowałem COMODO i super wywalił mi prawie 600 wirusów (większość pliki po Joomli) i już mam ładnie świeżutko Polecam, przy instalacji wybrałem co ma być instalowane to usunąłem Geek coś tam Mam AntyVirusa i Defense+ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 jak chcesz się pozbyć wszystkiego to polecam antywirusa avira w wersji free Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 (edytowany) Jaki antywirus polecacie muszę przeskanować swój komputer A pod jaki os? Jak Windows, to ja od lat korzystam z Avasta i jestem zadowolony. Jak Linux to albo Clamav albo Avast. Edytowano Styczeń 26, 2012 przez Aimer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 A pod jaki os? Jak Windows, to ja od lat korzystam z Avasta i jestem zadowolony. Jak Linux to albo Clamav albo Avast. Odradzam Avasta 3 razy rozwalił mi system a jak chcesz go usunąć to: - Zostawia działające procesy - Zostawia jakiś syf w plikach I ogólnie zamula dużo bardziej kompa (no chyba że masz rakiete) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Odradzam Avasta 3 razy rozwalił mi system a jak chcesz go usunąć to: - Zostawia działające procesy - Zostawia jakiś syf w plikach I ogólnie zamula dużo bardziej kompa (no chyba że masz rakiete) Odpowiednio ustawiony i mi dobrze działa. Może są inne darmowe i dobre, ale mam do niego przekonanie, a nie widzę potrzeby kupować na jakiegoś licencje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Odpowiednio ustawiony i mi dobrze działa. Może są inne darmowe i dobre, ale mam do niego przekonanie, a nie widzę potrzeby kupować na jakiegoś licencje. Też kiedyś miałem, używałem przez dobre kilka lat dopóki nie zainstalowałem go na świeżym lapku (pierwszy program mówie antywirusa najpierw zainstaluje), później uruchom ponownie zgodnie z instalacją, pierwsze skanowanie przed logowaniem do Windowsa i... To było moje ostatnie logowanie do Windowsa Usunął duuużo syfu wszystko z C/Windows okazało się że nawet nie mogę dojść do momentu logowania bo usunął jeden z plików odpowiadających za logowanie Dziękuje dobranoc powiedziałem Avastowi i to był ostatni moment kiedy go używałem [z półtora roku temu] od tamtej pory albo żadnego nie używam co odradzam albo COMODO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Norton 360 & Malwarebytes jeśli chodzi o antywirusy to każdy w mniejszym lub większym stopniu bedzie obciążał pc ale coś kosztem czegoś Bezpieczeństwo to podstawa! Odradzam darmowe oprogramowanie a'la Avast Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Odradzam darmowe oprogramowanie Powód? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Avast jest o tyle śmieszny że na kompie od roku mi nic nie wykrył a ostatnio podpiąłem pod niego pendrive aby skopiować dokument i jak myślicie co się stało po podłączeniu pod laptopa z kasperskym? Kilka trojanów i jakieś robaczki, szczęście że mało co używam tego PC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Stępień 75 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 GDATA Antyvirus + Firewall 2012 i nic nie przepuszcza. Nie przepuściło nawet confickera, którego Kaspersky w pracowniach nie wykrył. Oczywiście nie ma 100% pewności, ale to jeden z lepszych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Ja używam M$ Security Essential, ale wcześniej używałem BitDefendera. M$ mi starcza, i wykrywa wirusy, trojany... W końcu kto nie zna lepiej dziur windowsa jak sam producent Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 A pod jaki os? Jak Windows, to ja od lat korzystam z Avasta i jestem zadowolony. Jak Linux to albo Clamav albo Avast. Winda 7 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Pod Win7 podobnie jak Mateusz polecam M$ Security Essentials. Spisuje się zaskakująco dobrze, ma dobrą "wykrywalność", ładnie radzi sobie z wykrytymi zagrożeniami, nie mieszając w systemie, nie ma problemów z zamulaniem kompa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maq 73 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Kaspersky Internet Security, na allegro można kupić wersję BOX za kilkadziesiąt złotych z licencją na rok Dobry jest też ESET (NOD), zawsze sprawnie działał, jednak jego cena jest dużo wyższa już Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniks 39 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2012 Ja stawiam na Eset NOD32 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2012 Jeśli chciałbyś ESETa to mam kilkadziesiąt licencji promocyjnych, cena ~40zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2012 A co to za licencje? Box z numerem do zarejestrowania? Wystawiasz fakturę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pzebracki Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2012 kis 2012 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2012 Kaspersky Internet Security używam, spoko jest. Można na 30 dni ściągnąć i potestować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2012 Również używam Kaspersky'iego , działa stabilnie i nie zamula komputera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2012 Pod Win7 podobnie jak Mateusz polecam M$ Security Essentials. Spisuje się zaskakująco dobrze, ma dobrą "wykrywalność", ładnie radzi sobie z wykrytymi zagrożeniami, nie mieszając w systemie, nie ma problemów z zamulaniem kompa. Ja na stacjach roboczych także używam Essentials bądź Esetowego Noda ale w połączeniu z Malwarebytes Anti-Malware. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artur5236 13 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2012 Ja używam od 4 lat darmowego avasta. Czasami wykrywa wirusty tam gdzie ich nie ma ale ogólnie nie miałem z nim problemów. Aktualnie używam go na Win7 64-bit i nie zauważam spowolnienia systemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Insider 43 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2012 Lepiej chyba powiedzieć jakich antywirusów nie instalować: - Norton (http://niebezpiecznik.pl/post/wykradzino-kod-zrodlowy-nortona-antyvirusa/) - Kaspersky (http://niebezpiecznik.pl/post/wpadka-kasperskyego-wyciekl-kod-zrodlowy-antywirusa/) - Avira (nie znajdzie tego: http://niebezpiecznik.pl/post/niemiecka-policja-infekuje-rzadowym-trojanem-r2d2/) - Commodo (producent z USA wraz z połączeniem z Patriot Act nie wróży najlepiej) Najlepszym antywirusem jest komputer z linuxem i rozsądnym userem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2012 Lepiej chyba powiedzieć jakich antywirusów nie instalować: - Norton (http://niebezpieczni...ona-antyvirusa/) - Kaspersky (http://niebezpieczni...owy-antywirusa/) - Avira (nie znajdzie tego: http://niebezpieczni...-trojanem-r2d2/) - Commodo (producent z USA wraz z połączeniem z Patriot Act nie wróży najlepiej) Najlepszym antywirusem jest komputer z linuxem i rozsądnym userem. W 100% i tak domowego komputera nie utrzymasz w bezpieczeństwie, serwer z linuxem jest ciężko zabezpieczyć a co dopiero komputer z... Windowsem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach