vcs 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Witam, Mam kilka kamer IP z których obraz jest udostępniany na stronie www bezpośredni z ich adresu. Niestety kamery są wstanie obsłużyć 10-20 użytkoników jednocześnie. Chciałbym postawić serwer pośredniczacy który odbierał by sygnał z kamer IP oraz wysyłał obraz dalej w świat. Z tego co czytałem itd. tu i tam to niechciał bym dekodować obrazu lokalnie i przesyłać go do jakiegoś MediaServer'a chciałbym aby to on sobie pobrał sam obraz z kamery IP za pomocą rtsp czy jakoś inaczej i go przetworzył o raz udostępnił. Pytanie moje jak i czym to zrobić? P.S To jest kilka kamer z miasta wiec nie zależy mi na jakiejś super funkcjonalności poprostu obraz live ogladany przez jakiś Flowplayer czy coś innego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Zainteresuj się np. leciutkim Rtmpd lub czymś takim jakim jak Red5. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vcs 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2012 Zainteresuj się np. leciutkim Rtmpd lub czymś takim jakim jak Red5. A czym najlepiej przerobic format rtsp na flv? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2012 To musisz mieć jakiś "nagrywacz". Nie wiem czy rtmpd też nie ma takiej opcji (tutaj trzeba raczej z kamery wymusić, bo w as3 robisz to dajac publish("kanal", "record"). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomaszG 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2012 rtsp - to protokół flv - to format pliku - mylisz pojęcia. Protokołem możesz przesyłać różne formaty plików np. flv, f4v, h264 czy mpeg2ts. To w końcu z czego na co chcesz zmienić ? jeśli format pliku to potrzebujesz reendkodować materiał wideo, jeśli zaś protokół przeczytaj instrukcję programu którym się posługujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vcs 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2012 rtsp - to protokół flv - to format pliku - mylisz pojęcia. Protokołem możesz przesyłać różne formaty plików np. flv, f4v, h264 czy mpeg2ts. To w końcu z czego na co chcesz zmienić ? jeśli format pliku to potrzebujesz reendkodować materiał wideo, jeśli zaś protokół przeczytaj instrukcję programu którym się posługujesz. Masz rację trochę zamieszałem. W chwili obecnej kamera nadaje mi obraz po rtsp jako mjpeg. Aktualnie stoje na obsłudze vlc a właściwie jego konfiguracji. Tzn chce docelowo z mjpeg przekonwertować obraz na flv. Myślę że dzięki temu zamknę temat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomaszG 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2012 Jest cała masa przykładów jak prze konwertować z mjpeg do flv, teraz tylko jaki kodek chcesz użyć ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pzebracki Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 exec vision http://www.exacq.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vcs 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2012 Panowie niestety ale stanąłem na etapie konwersji chyba. Co prawda trochę błędów po drodze pokazuje ale coś wystawia na tym procie mi vlc vlc -vvv rtsp://88444444:54321/live.sdp --sout "#transcode{vcodec=FLV1, acodec=none}:std{access=http{mime=video/x-flv},dst=188.44444:10001/cm1.flv}" --color -I dummy Tylko niestety plik który wystawia waży 0kb ;/ Na przeczucie coś mi mówi ze teraz z jakiegoś red5 ten sygnał należało by odebrać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wojtekd 0 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2013 Witam, Oferujemy pomoc w konfiguracji kamer IP oraz hosting: http://video.nadaje.com/services/ip-cams/ Zapraszam do zapoznania się z informacjami na naszej stronie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach