Westbam 64 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Witam, Mam pytanie do osób które znają temat... Otoż mam strone (a raczej pomagam w hostowaniu): np: klubmalucha.eu - (przykładowa strona) (jest to przedszkole) Chce zakupić domene i przekierowywać na powyższą strone... I tu pytanie jaką domene kupić? przedszkole-miasto.pl czy przedszkolemiasto.pl zaznaczam że przedszkole.miasto.pl jest już niestety zajęta... Którą domenę łatwiej będzie znaleść na google? Zazwyczaj wpisuje się przedszkole miasto lub przedszkole w miasto Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 To już zależy od ciebie jaka domene kupić, żaleźy też od ciebie jak ja będziesz pozycjonował chodzi tu o frazy w google. Chyba domena nie ma tu znaczenia. Ja wział tą drugą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
o12.pl 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Jeżeli chciałbyś zrobić przekierowanie (mam tutaj na myśli 301 przedszkole-miasto.pl --> klubmalucha.eu) to nie ma znaczenia jaka domena, ponieważ przedszkole-miasto.pl nie zostanie nawet zaindeksowana. Jeżeli chciałbyś zaparkować domenę przedszkole-miasto.pl pod: klubmalucha.eu, wówczas strona będzie widniała pod dwoma oddzielnymi domenami, co może skutkować duplikowaniem treści, które w konsekwencji spowoduje nałożenie banu przez algorytm Google. Optymalnym rozwiązaniem jeżeli chciałbyś pozycjonować frazę "przedszkole miasto" będzie po zaparkowaniu zrobienie 301 z klubmalucha.eu --> przedszkole-miasto.pl (domena krajowa z myślnikiem separującym słowa kluczowe jest najkorzystniejsza dla Google) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Najlepiej obie ale jako szary użytkownik wygodniej by mi było wpisywać bez myślnika Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pati - uti.pl 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2012 Wpisujesz adresy z głowy? Szacun A tak swoją drogą, co chcesz uzyskać kupując tą domenę i robiąc na niej przekierowanie? I tak jej nie będzie w google i nie będzie szedł na nią ruch. Jak już chcesz ją kupić, to zrób sobie z niej dobre zaplecze i wzmocnij domenę główną klubmalucha.eu. Te z myślnikiem łatwo się pozycjonują, ale to są domeny i nadają się tylko na zaplecza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dave 13 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2012 Pamiętaj, że zanim wstawisz nazwe domeny na forum, zarezerwuj sobie ją. Czasem może znaleźć się osoba, która wykupi Ci te domeny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artur5236 13 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2012 Jeżeli chciałbyś zaparkować domenę przedszkole-miasto.pl pod: klubmalucha.eu, wówczas strona będzie widniała pod dwoma oddzielnymi domenami, co może skutkować duplikowaniem treści, które w konsekwencji spowoduje nałożenie banu przez algorytm Google. Bana tak szybko nie dostanie, co najwyżej filtr. Jeśli byłoby tak jak piszesz to byłby to świetny pomysł na eliminowanie konkurencji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
o12.pl 9 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 Jeśli byłoby tak jak piszesz to byłby to świetny pomysł na eliminowanie konkurencji. W jaki konkretnie sposób? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pzebracki Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 ja bym zakupił wszelkie mozliwe opcje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ExuS 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2012 Najlepszym wyborem będzie zakup obu domen i wg. mnie przekierowanie 301 na tą bez myślnika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach