BleckRider 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2012 Witam ! Jak w temacie zlecę instalacje serwera pocztowego (np postfix)+konfiguracja +antywir+antyspam serwer domowy, postawiony system ubuntu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2012 Zdajesz sobie sprawę, że IP/całe klasy adsli są na RBLach i niewiele zrobisz z taką pocztą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BleckRider 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2012 to co proponujesz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2012 Może lepiej jakiś tani VPS.. W zeszłym roku przenosiłem pocztę z serwera jednej firmy, bo niestety na DSLu TP nie szło ujechać, właśnie przez odrzucanie wiadomości z powodów wpisów RBL. Został im tylko serwer aplikacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BleckRider 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2012 Nie jestem zorientowany w tych sprawach z dsl , myślałem ze nie będzie kłopotu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2012 Może kup jakieś konto hostingowe, najtańsze i tam trzymaj poczte a reszte na swoim serwerze? Pół roku tak korzystałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BleckRider 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2012 (edytowany) Moja strona oparta jest na skrypcie vBulletin i to on posyła pocztę do użytkowników forum więc jest to trochę nie realne Edytowano Styczeń 25, 2012 przez BleckRider (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2012 A nie masz jakieś bardziej zaawansowanej konfiguracji w skrypcie? Do używania zewnętrznej poczty? SMTP? Joomla np. ma tak: http://www.pomoc.joomla.pl/images/stories/j100/conf_mail.png Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BleckRider 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 tak jest coś takiego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 Przetestuj sobie jak to działa z kontem np. na wp.pl czy o2.pl jeżeli będzie wszystko OK to tylko poczta na zewnętrznym hostingu i śmigasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konar 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 A może odpal sobie na domenie http://www.google.com/apps/intl/pl/group/index.html ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach