munio 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2012 Witam. Jestem początkującym adminem i użytkownikiem serwera VPS. Posiada on możliwość dodania paru adresów IP. Mam na nim postawiony Debian, oraz parę stron. Pytanie do czego wykorzystuje się parę adresów IP na VPS. Jak je mam najlepiej spożytkować? Poza postawieniem własnego DNS. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2012 Różne IP wykorzystuje się m.in. w pozycjonowaniu, uruchamianiu aplikacji gdy chcesz mieć każdą na innym IP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2012 (edytowany) Możesz przede wszystkim użyć dedykowanego adresu IP dla SSL, w każdym ecommerce powinna być wykonywana płatność poprzez takie bezpieczne połączenie. No i resztę zastosowań wypisał już Kamikadze. Edytowano Styczeń 25, 2012 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
munio 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 (edytowany) Różne IP wykorzystuje się m.in. w pozycjonowaniu, uruchamianiu aplikacji gdy chcesz mieć każdą na innym IP To jak ma je spożytkować do pozycjonowania? Tak? - 3 różne strony postawić na 3 różnych ip / i potem podlinkować do jednej, aby te 1 - główną wypchnąć w górę? Edytowano Styczeń 26, 2012 przez munio (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2012 To jak ma je spożytkować do pozycjonowania? Tak? - 3 różne strony postawić na 3 różnych ip / i potem podlinkować do jednej, aby te 1 - główną wypchnąć w górę? To już pytanie do ekspertów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pefrik 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2012 Witam, To ja bym chciał się podpiąć pod temat. Mam VPS z 2 ip. Jedną aplikację chcę uruchomić na jednym, a druga na drugim. Zalogowanie się przez najpierw przez pierwsze IP i uruchomienie aplikacji, a później przez drugie nie przynosi oczekiwanego rezultatu. Czy jest jakaś prosta droga do tego rozwiązania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2012 Munio , właśnie tak, stawisz inną stronę podobną tematycznie i linkujesz do tej głównej, ale to i tak za mało aby jakieś efekty były, potrzeba więcej linków, czy IP, czy stron zapleczowych. pefrik, nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pefrik 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 No może trochę źle to sprecyzowałem Chodzi mi o to, że chcę uruchomić 2 aplikacje na 2 różnych adresach IP(które mam dostępne). Tak, aby w internecie każda z aplikacji była widziana z innym adresem IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 Aplikacja sama musi się bindować na danym IP. Jeśli jest to oprogramowanie typu apache czy nginx to one mają do tego opcje konfiguracyjne. Jeśli pisałeś je sam, to definiowałeś na jakim IP się taka aplikacja uruchamia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pefrik 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2012 Rzeczywiście, trzeba było dopisać pare linijek kodu. Wielkie dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach