mahatma 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 Witam RH 7.2 OVh zainstalowalo na nim system plus antyvirus plus antyspam i co sie okazalo: klient do mniedzwoni ze od tego momentu nie odbiera poczty. oczywiscie jest sobota a w OVH nie ma nikogo Mysle ze to antyspam SPAM ASSASIN czy wiecie jak ten problem rozwiazac jak to obejsc czy gdzie to sprawdzicc lub wylaczyc Sprawdzilem zeczywiscie nie dochadza maile z innych serwerow PILNE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 OVh zainstalowalo na nim system plus antyvirus plus antyspam klient do mniedzwoni ze od tego momentu nie odbiera poczty oczywiscie jest sobota a w OVH nie ma nikogo Czy ja dobrze rozumiem, ze sprzedajesz uslugi hostingowe nie majac administratora, w ogole masz server dedykowany i nie umiesz sie nim poslugiwac i liczysz na support Ovh ? PILNE Co to ma znaczyc ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mahatma 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 jedyne na co licze to pomoc ludzi krorzy sie na tym znaja i maja zyczenie mi odpowiedziec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 zeczywiscieNie to zebym czepiał się literówek ale: rzeczywiście jedyne na co licze to pomoc ludzi krorzy sie na tym znaja i maja zyczenie mi odpowiedziec złym krokiem było wkraczanie w hosting. do tego wymagany jest admin albo BARDZO DOBRA ZNAJOMOSC OBSLUGI ! zapraszamy do działu "Ofety pracy" gdzie można znaleść admina, jednak powinno się to zrobić przed otwarciem hostingu Przepraszam za OT ale zabolało mnie to co się dzieje na dzisiejszym rynku hostingowym... Prosze usunac ten post jak przeszkadza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezsciemy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 Mysle ze to antyspam SPAM ASSASIN Myślisz czy wiesz na pewno. Zobacz w logu co sie dzieje z przychodzącymi mailami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mahatma 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 mam logi ale nie moge ich tu zamiescic bo sie nie chce wiadomosc zapisac wiec zacytuje Jan 28 17:35:26 ns32333 X-Qmail-Scanner-1.25st: [] cannot create var/spool/qmailscan/tmp - Permission denied Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 mam logi no to opraw w ramke i powies na scianie ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mahatma 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 naprawde to bylo pomocne dziekuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 Jan 28 17:35:26 ns32333 X-Qmail-Scanner-1.25st: []cannot create var/spool/qmailscan/tmp - Permission denied Nie jestem expertem ale z Permission denied wnioskuje ze jakis komponent nie ma dostepu do var/spool/qmailscan/tmp zatem sprawdz moze prawa dostepu do tego katalogu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mahatma 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 probowalem i tego dalem dostep na full i niestery nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 jak wygladaja tam prawa ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mahatma 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 root:root 770 drwxrwx Wysłany Sob Sty 28, 2006 9:20 pm: no to teraz jest tak nie moge wyslac do zadnego obcego serwera bo dostaje odpowiedz od mojego serwera ze nie ma takiego konta to znaczy wiadomosc sie wysyla a potem wraca ze nie mamt akiego uzytkownika moge wyslac z obcego serwera na jedno konto mailowe a na drugie nie mog poczta wychodzi z mojego konta na zewnatrz i znika. a ak wysle z tego samego obcego konta na inna skrzynke to dziala Wysłany Sob Sty 28, 2006 9:21 pm: to kto mi pomoze mi to zrobic od nowa zainstalowac qmaila antyspam i clamd ale tak zeby dzialalo a nie tak jak OVH czyli szybko i tak zeby dzialalo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezsciemy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 root:root 770 drwxrwx A nie powinno być qmailq qmail Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
solo 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2006 Zobacz z jakiego usera / grupy jes turuchamiany proces qmaila: ps ax | grep qmail (moge sie mylic, uzywam exima;o) i wpisz: chown ten_users:ta_grupa var/spool/qmailscan/tmp za malo infa aby konrketniej poradzic, ale moze pomoze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2006 Odpowiedź z działu zapytań specjalnych Google: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=X-Qmai...aj+w+Google&lr= Ja wychodzę z założenia, że nie jestem aż taki genialny by być w stanie zobaczyć błąd, którego jeszcze nikt inny nie widział, dlatego jak nie wiem jak sobie z czymś poradzić (albo wolę dostać rozwiązanie na tacy) to na żywca wklejam zapis z logów do Google. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach