Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2012 (edytowany) Witam, pos kompilowaniu php do wersji 5.3.9, po restarcie serwera apache wypluwa setki błędów VirtualHost 127.0.0.1:80 overlaps with VirtualHost 127.0.0.1:80, the first has precedence, perhaps you need a NameVirtualHost directive Dane System CentOS 5 64bit Apache2 Directadmin Chodzi o zmianę IP przy virtualhoście użytkownika, ale jest ich dośc sporo, dlatego szukam szybszego rozwiązania. Wiem, że dało się to zrobić skryptem, bo już kiedyś miałem identyczny problem, jednak zapomniałem jak to się robiło Może pytanie lamerskie, ale nie mam kompa i wszystko robię przez telefon, dlatego też ciężko mi coś znaleźć w necie. Proszę o jakieś wskazówki Pozdrawiam Edytowano Styczeń 23, 2012 przez Kolopik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2012 Ustaw poprawną templatke vhostów w /usr/local/directadmin/data/templates/virtual_host* A następnie wymuś przepisanie konfiguracji vhostów. Luknij na help.directadmin.com jak to zrobić. Ale wydaje mi się, że rekompilacja php też powinna je przepisać na nowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2012 Witam, pos kompilowaniu php do wersji 5.3.9, po restarcie serwera apache wypluwa setki błędów To nie PHP, dopiero wywołanie czegoś takiego jak ./build rewrite_confs miało by wpływ na konfiguracje. Chodzi o zmianę IP przy virtualhoście użytkownika, ale jest ich dośc sporo, dlatego szukam szybszego rozwiązania. Wiem, że dało się to zrobić skryptem, bo już kiedyś miałem identyczny problem, jednak zapomniałem jak to się robiło Klikałeś w DA ? Przejrzyj co tam zrobiłeś i jak wygląda teraz konfiguracja... Możesz spróbować przebudowy, sprawdź katalog data/templates/custom/ jak jest pusty to daj do niego pliki data/templates/virtual_host*.conf i wywołaj: echo "action=rewrite&value=httpd" >> /usr/local/directadmin/data/task.queue /usr/local/directadmin/dataskq d800 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2012 (edytowany) No więc tak. Przerzuciłem templatki vhostów na folderu custo, następnie zmieniłem wartość |IP| na krzywy ryj, na mój adres IP. następnie wywołałem komedny echo "action=rewrite&value=httpd" >> /usr/local/directadmin/data/task.queue/usr/local/directadmin/dataskq d800 No i zaczęło hulać Dzięki Wam za pomoc, plusy już rozdane. Teraz została zagadka dlaczego vhosty nie odczytują wartość |IP|, z konfiguracji DA. Wszystko sprawdziłem i jest tam podane moje IP, chyba, że źle szukam. Wie ktoś, z której konfiguracji vhosty pobierają parametr |IP| ? Edytowano Styczeń 23, 2012 przez Kolopik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2012 Wyciąga z konfiguracji domen DA: /usr/local/directadmin/data/users/$USER/domains/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2012 Trochę niezrozumiale to napisałem, ale chodzi o to... orygilnalny pliczek virtual_host.conf wygląda tak: <VirtualHost |IP|:|PORT_80| |MULTI_IP|> Chodzi mi właśnie o te wartości: |IP|:|PORT_80| |MULTI_IP| - skąd one są pobierane. Na ich podstawie tworzy się vhost dla użytkownika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2012 Dokładnie stamtąd to jest baza danych DA oparta na plikach i z nich pobiera dane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach