Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Witam. Zapraszam do oceniania mojego hostingu obrazów http://fnatic.eu. Jest to mała odpowiedz na duże hostingi które udostępniają masę opcji(i reklam...) które niekoniecznie są potrzebne gdy chcemy po prostu przesłać komuś obraz. Przydatną opcją jest czytanie exifa w podglądzie zdjęcia, tak że jest od razu widoczny. Zapraszam do opinii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 A jakiś regulamin czy cóś? Nie widzę żadnych zasad przechowywania tam obrazków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Racja, nie pomyślałem. Dziś coś skomponuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Jeśli regulaminem nazywasz to co jest teraz, to bardziej beznadziejnej papki w życiu nie czytałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość graftek Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 (edytowany) Powinieneś bardzo szybko zmienić ten regulamin, bo co najważniejsze w razie czego (gdy ktoś zgłosi naruszenie praw autorskich przykładowo) nie chroni Cie on jako administratora tego serwisu w żaden sposób. Co do samego hostingu to fajnie i schludnie wygląda Edytowano Styczeń 21, 2012 przez graftek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Regulamin zostanie zmieniony, spokojnie. Póki co jestem zajęty dorobieniem do uploadera jakiegoś ciekawego efektu z ajaxem, może upload bez przeładowania lub wyświetlanie nazwy pliku. Zmieniłem regulamin, podejrzałem trochę regulaminy innych hostingów. Mam nadzieję że teraz jest ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość graftek Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Zmieniłem regulamin, podejrzałem trochę regulaminy innych hostingów. Mam nadzieję że teraz jest ok. Co do regulaminu to podstawowa rzecz jaka musi być to informacja, w którym momencie osoba akceptuje regulamin oraz formułka, że administrator nie ponosi odpowiedzialności za pliki umieszczone przez osoby... itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 1) "Link do obrazka" i "Link bezpośredni" pokazują to samo więc lepiej napisać 'bezpośredni link do obrazka' 2) Czemu nazwy domen piszesz z wielkich liter skoro i tak przeglądarki zamieniaja je na małe?? 3) 'HTML Code' po angielsku , reszta po polsku i 'Link bezposredni:' - brakuje polskich znaków. 4) Skoro w ostatnio dodane jest publiczny obrazek, to moze warto dodać, ze po kliknięciu pokazuje się strona z odnośnikami do niego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 1) "Link do obrazka" i "Link bezpośredni" pokazują to samo więc lepiej napisać 'bezpośredni link do obrazka' 2) Czemu nazwy domen piszesz z wielkich liter skoro i tak przeglądarki zamieniaja je na małe?? 3) 'HTML Code' po angielsku , reszta po polsku i 'Link bezposredni:' - brakuje polskich znaków. 4) Skoro w ostatnio dodane jest publiczny obrazek, to moze warto dodać, ze po kliknięciu pokazuje się strona z odnośnikami do niego od końca 4) trafiłeś na moment kiedy pracowałem nad tą funkcją i był zastępczy statyczny obrazek 3) Zrobione 2) W którym miejscu? 1) Tylko gdy zrobisz upload "prywatny", moze niedlugo to "zafixuje" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 2) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Marek - tak ładniej mu wyglądało, a Ty się niepotrzebnie czepiasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Marek - tak ładniej mu wyglądało, a Ty się niepotrzebnie czepiasz To też, ale po prostu brałem adres ze zmiennej która tam gdzieś się na głównej przewijała jako tytuł strony. :-) Poprawione! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2012 Troszkę pozmieniałem w layu, trochę pododawałem ficzerów, sprawdzajcie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Smoog 47 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2012 Main content duużo lepiej wygląda. Jeszcze uporządkuj sidebar bo taki jakiś chaos na moje oko jest w nim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2012 Dodałem, myślę dość fajny dodatek tj. optymalizacja obrazów. Polega to na optymalizacji danej grafiki za pomocą optipng/jpegoptim. Optymalizacja bez utraty jakości. http://fnatic.eu/optymalizacja-obrazow-online/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2012 a następnie wklej tutaj link do obrazka. Następnie wklej go tutaj: Popraw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
berix 10 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2012 Dodałem, myślę dość fajny dodatek tj. optymalizacja obrazów. Polega to na optymalizacji danej grafiki za pomocą optipng/jpegoptim. Optymalizacja bez utraty jakości. http://fnatic.eu/opt...obrazow-online/ szukałem własnie takiego narzędzia ale nie wiedziałem jak to się nazywa, dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach