Kubofonista 15 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2012 Witajcie. Od kilku dni mam dość bardzo nietypowy problem z MySQL'em, mianowicie zapisuje on dane jak mu się podoba, czasami normalne wartości, czasami puste pola. Dwa jednakowe zapytania typu UPDATE potrafią zrobić tak, że jedno zapisze dane jakie chciałem, drugie wyczyści tylko pole, co więcej: w logach zapytań MySQL oba zapytania figurują tak samo oraz są poprawne. MySQL w wersji 5.5.19-1, napisałbym Wam więcej szczegółów ale logów z tych zdarzeń zwyczajnie nie ma, żadnych błędów, syslog, logi bazy, PHP nic, pusto. Mysql_error() również twierdzi, że błędu nie ma. Co robić, gdzie szukać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
surma 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2012 Mam dokładnie taki sam problem jak opisano wyżej, co lepsze: dotyczy on tylko jednej tabeli, zapis do pozostałych odbywa się prawidłowo. mysql_error() nic nie zwraca, nie ma również nic w logach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SaVaGe123 21 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2012 Daj część kodu gdzie używasz UPDATE Może to nie wina MySQL-a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kubofonista 15 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2012 Daj część kodu gdzie używasz UPDATE Może to nie wina MySQL-a To funkcja własna, potem wywołana z parametrami, w każdym razie do MySQL dociera poprawne zapytanie zarówno gdy działa jak i gdy nie (sprawdzałem w jego logach). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kubofonista 15 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2012 Hm, sprawy zmieniły trochę obrót. Wartość jest zapisywana, po czym po 2-3 sekundach kasowana, nie kasuje jej żadne zapytanie (wynika to tez z braku takowego w logu MySQL'a). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LANcaster (kotkowicz.pl) 52 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2012 Hm, sprawy zmieniły trochę obrót. Wartość jest zapisywana, po czym po 2-3 sekundach kasowana, nie kasuje jej żadne zapytanie (wynika to tez z braku takowego w logu MySQL'a). Jaki engine tabeli? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2012 Przepraszam, ale muszę zapytać: ANALYZE, OPTIMIZE, REPAIR zrobione? Tabela usunięta i utworzona na nowo z importem danych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
surma 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Jaki engine tabeli? W moim przypadku jest to MyISAM Przepraszam, ale muszę zapytać: ANALYZE, OPTIMIZE, REPAIR zrobione? Tabela usunięta i utworzona na nowo z importem danych? Tak, oczywiście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shikataganai 10 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2012 może w ramach testów potworzyliście jakieś triggery które Wam mieszają? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach