d 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2006 Witam chciałbym poćwiczyć administrację serwerem na linuxie postawionym na localhoscie. Mam UBUNTU (czy nadaje się do tego celu?) Znacie moze jakies kursy/teksty/fora o tej tematyce? Pozdrawiam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draye 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 Mam UBUNTU (czy nadaje się do tego celu?)Nie zabardzo. Znacie moze jakies kursy/teksty/fora o tej tematyce? Poszukaj troche, na tym forum bylo kilka tematow o tej tematyce np: http://www.webhostingtalk.pl/viewtopic.php...2841&highlight= Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 Mam UBUNTU (czy nadaje się do tego celu?) bardzo. to taki biurkowy debian. nabierzesz debianowych nawykow, swietna szkoła, warto. w zasadzie od debiana to sie wiele nie rozni, wiele paczek jest tych samych, a co najważniejsze konfiguracja jest w wiekszosci wypadkow identyczna. tak więc dobry wybór. (ten post wyżej to jakaś pomyłka) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 Obaj macie po czesci racje... Ale mimo wszystko UBUNTU do nauki obslugi serwera mowimy 'NIE!' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 Sciagnij debiana 3.1 r1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 wy mówicie NIE, ja mówie TAK. Mi Ubuntu wystarczyło aby chwycić podstawy i skonfugurowac wszystkie usługi na "prawdziwym" serwerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 normanos: Spojrz tylko na swoja sygnaturke... Tobie nie mozna wierzyc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 myśle, ze nie mozna wierzyc temu kto nie wyczuwa sarkazmu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2006 normanos: Chyba nie zauwazyles emotikonki 'mruga' na koncu mojego posta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach