Odin 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2012 (edytowany) Witam, Chciałbym sobie wszystko (forum, konta ftp, email,itp) skonfigurować na darmowej domenie hostingu nazwa.domena_hostingu.pl i po przeniesieniu bazy z obecnego hostingu i mojej domeny, podmienić nazwa.domena_hostingu.pl na mojadomena.pl. Czy to jest możliwe? Czy jeśli zainstaluje sobie wszystko na nazwa.domena_hostingu.pl i później w DA mojego konta dodam domenę mojadomena.pl w "Dodatkowe domeny" to mojadomena.pl przejmie wszystkie ustawienia i np. adres forum.nazwa.domena_hostingu.pl będzie równoważny do forum.mojadomena.pl a mail powiadomienia@nazwa.domena_hostingu.pl = powiadomienia@mojadomena.pl? Nie wiem jak to rozwiązać, żebym mógł sobie spokojnie instalować i konfigurować na nazwa.domena_hostingu.pl i później zrobić tylko podmianę na mojadomena.pl. Szukałem opisu do directadmina ale nie jest to tam opisane jak się zachowa "dodatkowa domena". Prosiłbym o odpowiedź. Pozdrawiam. Edytowano Styczeń 14, 2012 przez Odin (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2012 Możesz zmienić nazwę istniejącej domeny, będzie to chyba najprostsza metoda dla Ciebie. Wówczas adresy e-mail itp. zmienią nazwę wedle Twojego życzenia. Do Twojej roboty może należeć poprawa ścieżek w skryptach, zależy co tam sobie stworzysz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach