Igorek 26 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2012 (edytowany) mam wersję 10.04 Jak tam zainstalować ten modem. Przez Wine nie dało rady. Jak by ktoś mnie to tak łopatologicznie wytłumaczył jak to zrobić krok po kroku bym był wdzięczny. Odwdzięczę się, może nawet jakąś gotóweczką Googlowałem dużo ale łeb mi już pęka od tego Edytowano Styczeń 12, 2012 przez Igorek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2012 Gdy ja używałem jeszcze modemu huawei to wystarczyło że podpiąłem go przez USB i sam reszte robił system. Nie instalowałem przez wine ani nic. Może na około idziesz a tak naprawdę może on działać bez instalacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2012 Czytałem, że trzeba dodać DNS w jakimś pliku ale nie pamiętam już jakim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2012 Sprawdziłem, włożyłem w usb lecz nie działa. Może ktoś w tej kwestii pomoż Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2012 A co Ci wypluwa ifconfig przy włożonym modemie? Miałeś okno do wpisania kodu pin? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Jadczuk 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2012 mam wersję 10.04 Jak tam zainstalować ten modem. Przez Wine nie dało rady. Jak by ktoś mnie to tak łopatologicznie wytłumaczył jak to zrobić krok po kroku bym był wdzięczny. Odwdzięczę się, może nawet jakąś gotóweczką Googlowałem dużo ale łeb mi już pęka od tego zapewne potrzebujesz doinstalować pakiet usb-modeswitch: sudo apt-get install usb-modeswitch pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2012 nie zadziałało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2012 Ponawiam pytanie A co Ci wypluwa ifconfig przy włożonym modemie? Miałeś okno do wpisania kodu pin? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2012 Jak podobne modem to pojawia się ikona od wejścia na modem na jego pamięć wewnętrzna i to wszystko. Na pulpicie to ikona. Jak podobne jakie kwiek inne urządzenie w stylu pendrive to też się pojawia. Brak jakiej kolwiek reakcji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach