szuwarek-mini 60 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2012 Witam, zgłaszam się na forum ponieważ zauważyłem pewną niedogodność w ofercie OVH - konkretnie, obowiązek wykupienia domeny do serwera by móc z niego skorzystać. Domenę już swoją mam potrzebuję tylko serwera z ich oferty (Personal 25GB/ no limit traffic). Stąd też pytanie, czy ja czegoś nie dostrzegam, czy faktycznie jest takowy obowiązek . Serwera potrzebuję do małego serwisu który prawdopodobnie pochłonie znaczną ilość transferu przez planowane wybudowanie skryptu galerii. Zdjęć może być nawet kilka GB, przeglądających - tego jeszcze nie jestem w stanie określić, będzie to jednak dosyć wąskie grono powiedzmy do 100 osób. Rok temu wykupiłem konto w firmie o której głośno się tu już nie mówi od dłuższego czasu, jednak z wiadomych względów wolę przenieść swoje klamoty do bezpieczniejszego środowiska. Przez rok nie posunęło się dużo do przodu choć kupując wcześniej konto bez limitu transferu, miałem zmierzyć zapotrzebowanie i wycelować w ofertę z limitem. Nie udało się. Zastanawiałem się jeszcze nad vihost z kontem 5GB bez limitu transferu. No ale wiadomo, OVH transfer ma nie do przebicia, sam jednak nie potrzebuję nie wiadomo jakiego kosmosu jeśli chodzi o zapotrzebowanie na procesor, stabilność też wystarczyłaby na poziomie 99%. Szybkość działania ? Poważnie, nie oczekuję cudów za około 100zł netto / rok, całość nie będzie wymagająca dla sprzętu - ewentualnie dla dysku. Po raz kolejny powtórzę, strona jest przeznaczona dla wąskiego grona użytkowników więc oglądalności nie ma co liczyć w tysiącach bo pewnie nawet do 500 osób nie doskoczy... . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach