Gość bigsmok Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2012 Cześć, Chce złozyć sobie stary komputer do pracy bo przy laptopie cięzko mi się pracuje. Szukam jakiegoś taniego monitora i najlepiej aby był NOWY, max do 300 zł, wiem ze ciezko taki znaleźć ale może jednak coś się znajdzie... Obojętnie jaka marka, ale najważniejsze aby nie miał "dupy" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WKG 34 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2012 http://allegro.pl/monitor-lcd-19-samsung-943bm-jakosc-kolorow-i2042867817.html http://allegro.pl/promocja-monitor-lcd-19-yuraku-super-sprawdz-i2038939506.html http://allegro.pl/monitor-19-cali-firmy-lg-promocja-i2032462233.html Poszukałem trochę na allegro i znalazłem te 3 monitory według mnie jak do pracy to nadają się jak najbardziej, co do nowych a dobrych to raczej nie znajdziesz za 300 zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2012 W granicach 300zł to jakościowo beż szału. Ostatnio w marketach był Asus VW196S za ok 270zł. W okolicach tej ceny (+/-10%) będą jeszcze samsung S19A100NS (led) i LG LG E1960S-PN (led). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bigsmok Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2012 W jakich konkretnie marketach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2012 asusy były w euro (nie we wszystkich) i carrefourach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bigsmok Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2012 a wiesz moze kiedy konkretnie? Bo myśle nad zakupem, mam niestety okrojony budzet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2012 a wiesz moze kiedy konkretnie? Bo myśle nad zakupem, mam niestety okrojony budzet Ja widziałem tuż przed sylwestrem. Do jutra są też w promocji w mixelectronics, ale już za 299zł. Musisz szukać w necie bądź na stronach z promocjami typu hiperpromo.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Smoog 47 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2012 Ten flatron powinien ci pasować. Mieści się w budżecie na 19" da się pracować. http://allegro.pl/monitor-19-cali-firmy-lg-promocja-i2032462233.html Jak chcesz nowy to ten Acer jeszcze ujdzie, tylko jest z ekspozycji także stan nie będzie idealny jak nówka, ale powinno być ok. http://allegro.pl/przecena-led-acer-hd-s202hl-gw24m-ce-basmar-i2033297048.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2012 Ja mam monitor na sprzedaż Daytek hl711s jak by co to pisz ustalimy co i jak i przez allegro. Mało używano bo mało jestem w domu i mam lapka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2012 http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-18.5-lcd-w1946s-bf.0.384103.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=Feed&utm_content=384103&utm_campaign=wszystkie#nclid=345a05b1e1e7fd386dd61066daa4c328 uważam, że warto ale dobrym rozwiązaniem będzie odżałowanie tych 100-150zł więcej i wzięcie sobie dość dobrego monitora: LG Flatron E2240 - polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Smoog 47 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2012 Nie wiemy w sumie jaka praca, ale do biurowych zadań wypasiony monitor nie jest potrzebny. Ważne żeby był w miarę energooszczędny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2012 Nie kupuj dziwnych firm. Idzie kupić coś w tej cenie... celuj w panoramę 19 cali, czy coś... przejdź się po marketach i eurach itp... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2012 @Sponsi czemu?? Sam mam emachines i jak dla mnie wystarcza w zupełności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2012 (edytowany) Ale monitor emachines? To nawet nie wiedziałem, że oni robią monitory... heh Wszystkie te Dayteki, Dziwteki, Tsjunuay i takie tam... to są raczej kiepskie sprzęty po prostu. Wiesz, ja nawet nie chciałbym typowej, taniej TNki, bo lubię mieć jakieś kolory sensowne, więc tu nie chodzi o to, co "ja" mam. Chodzi tak ogólnie, żeby to jakąś jakość reprezentowało. Lepiej dołożyć stówę z hakiem i kupić coś za 5 stów niż szukać za 299zł w promocji w MM... Edytowano Styczeń 11, 2012 przez Sponsi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2012 Tak robią -ja mam taki : http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/427601 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2012 Tragedii nie ma, spoko nawet : ) Ja lubię 16:10, szkoda, że 16.2 mln kolorów i takie tam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2012 A ja nadal pracuję na lampowcu Eizo. I żaden tani LCD go nie przebije jakością obrazu i oddaniem barw. Ma tylko trzy minusy: wielkość (pół metra na pół metra na pół metra), ciężar (36 kg) i olbrzymi w porównaniu z LCD apetyt na prąd. Dla niektórych jeszcze minusem może być format 4:3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2012 Dobry monitor też nie niszczy tak wzroku, moim zdaniem nie ma co przy tym zaoszczędzać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2012 d.v też tak myślałem posiadając 17 porządnych cali NEC parę lat temu. Już przeciętna Iiyama zmieniła moje zdanie, a gdy 2 lata temu przesiadłem się na DELL-a i gdy porównuję jak po oczach dają CRTy, które okazjonalnie przychodzi mi spotkać tu i tam - nigdy więcej CRT, nie tęsknię za nimi w ogóle. Przypominają mi się lata psucia wzroku gapiąc się na telewizorek 14-calowy za czasów Amigi.... masakra... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2012 (edytowany) Sponsi, nie porównuj 17" NECa z 21" Eizo. To jest inna bajka, która mimo upływu lat nadal deklasuje większość konkurentów. Jasne, że gdybym miał wolne kilka/kilkanaście tysięcy to kupiłbym nowy monitor LCD od Eizo, ale jeśli mam do wyboru pracować na tym, który obecnie posiadam lub przesiąść się na jakiś tani monitor LCD, to pozostaję przy staruszku ze starym dobrym Trinitronem Edytowano Styczeń 12, 2012 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2012 No ale jednak "pali" w oczy, no nie mów, że nie... heh nawet EIZO, samo CRT takie jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bigsmok Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2012 Dzisiaj poszedłem do multi i znalazłem na 279 zł BENQ, chyba niego sie zdecyduje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2012 Benq robi całkiem znośne monitorki "biurowe". @Sponsi: pracuję na CRT-kach od 15. roku życia, czyli prawie 2 dekady i nie mam najmniejszych problemów ze wzrokiem. Po to mam 21", żeby nie siedzieć z nosem przyklejonym do kineskopu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2012 W szkole mamy w jednej sali wszystkie monitorki BenQ i się nawet dobrze pracuje na nich Mi CRT strasznie zepsuł wzrok ale jeszcze działa (praktycznie nie używam od... 2 lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sqn!K 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2012 Benq ze świecącym ekranem ? Naprawdę już wolałbym kupić używaną 19 della. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach