alekss 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2012 Witam posiadam taki o to kod włączenia autopilota: <? if ($autopilot=="start") { $command = "screen -A -m -d "._AUTOPILOT_EXEC." "._AUTOPILOT_CONFIG." -u apache > /dev/null 2>&1 & echo \$!"; $start_pilot = exec("$command"); $check = exec("ps p $start_pilot --no-heading"); $check2 = exec("ps p $start_pilot"); if($check == "") { echo '<span class="default"><center><b>Autopilot został pomyślnie uruchomiony!</b></center></span>'; } else { echo '<span class="default"><center><b>Autopilot został pomyślnie uruchomiony!</b></center</span>'; $query3 = "UPDATE autopilot SET current='1' WHERE name='{$_SESSION['name_a2']}'"; $result3 = mysql_query($query3); }} ?> I mam pytanie za kazdym razem pokazuje mi sie komuikat że pilot jest włączony pytanie tylko dlaczego ?? Pomożecie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2012 Może dlatego że po elsie masz to samo... 9 i 11 linia jest taka sama Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alekss 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2012 Ogólnie tak ale jeszcze mam problem gdyż nie uruchamia mi pilota Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2012 No to 9 i 11 linia nie może być identyczna bo zawsze ci wyświetli że włączono Po drugie zmień linie startową Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2012 I nie używaj exec. Tylko zainstaluj sobie ssh dla php i po ssh odpalaj programy, które potrzebujesz. http://us2.php.net/manual/en/function.ssh2-shell.php#101793 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
conradock 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 Nie lepiej skorzystać z www.panelradiowy.pl, tam jest opcja kicka autopilota, zresztą to najbardziej rozbudowany panel do obsługi, używany przez większość stacji internetowych., dobrym rozwiązaniem jest także panel ze strony http://eradia.net Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach