www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2012 Do nauki wystarczy zwykły VPS z 256 MB RAM (np. z USA za kilka dolców), ewentualnie z 512 jak ktoś chce się pobawić w instalację paneli. W USA chyba za 3 dolce już są VPS`y, łatwo znaleźć w google. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2012 Do nauki wystarczy zwykły VPS z 256 MB RAM (np. z USA za kilka dolców), ewentualnie z 512 jak ktoś chce się pobawić w instalację paneli. W USA chyba za 3 dolce już są VPS`y, łatwo znaleźć w google. Dokładnie, za 3 dolce znajdziesz już odpowiedni serwer by móc się pobawić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2012 16.80 i co on zrobi z tą 'mocą'? Pewnie nawet w połowie jej nie wykorzysta. Myślenie typowego nooba/sknery/geeka - daj więcej więc trzeba brać! Ja rozumiem że promujecie firmy, ale bez jaj... hmm... przejrzyjmy oferty które padły w tym temacie (biore pod uwagę NAJTAŃSZE Z OFERTY FIRM): http://vihost.pl/ - 29zł + vat. 35,67zł castpol.pl - 19 zł + vat. 23,37zł netdc.pl - 11.38zł + vat. 14zł budgetvps.pl - 14zł alvotech.de - 3.90 eur = 16.80zł vmlit.com - 3 eur = 12.93zł edis.at - 1.49 -3 eur = 6.42 - 12.93zł bizneshost.pl 28zł zwracam honor tylko dlatego że nie zauważyłem oferty netdc.pl która jest moim zdaniem jest najtańsza w miarę (z polskich) i alvotech (z zagranicznych - jeśli dobrze zrozumiałem ten język;p). Ludzie wiadomo że to jest "do nauki" ale jeśli polecicie mu vps z 128mb ram (mówie o gwar) jak np. w ofercie budgetvps.pl - przecież on to zapcha głupim apache - przecież dopiero się uczy to nie będzie umiał tego skonfigurować od razu tak żeby zjadało jak najmniej. wpisze apt-get install apache i tyle. albo edis.at - co z tego że vps są za grosze jak tam jest napisane 128mb ram - i nawet nie wiadomo czy gwarantowanego (nie zagłębiałem się) - najtańszy z 256mb ram kosztuje 12.93. Szczerzę mówię że nie przeglądałem ofert innych firm w poszukiwaniu promocji typu "zapłać przelewem a masz 10% gratis" czy czegoś w tym stylu. Tylko wiedziałem o dosyć dużych zniżkach z bizneshost bo mam u nich vps'a. Mam nadzieje że się wybroniłem a teraz do autora tematu Czy ten serwer byłby ci potrzebny tylko w celu hostowania twoich projektów podczas pisania ich/ testowania? Bo zastanawiam się czy ten serwer ci jest wgl potrzebny... piszesz że masz słaby komputer - bez przesady - krasnal chodzi chyba na wszystkim.... wyskakują ci jakieś błędy czy coś? strona ci się nie chce pokazać czy co? może zamiast inwestować w coś z czego ci się wygodnie nie będzie korzystać (jak piszesz stronę u siebie na kompie to naciskasz zapisz, przełączasz się na przeglądarkę, naciskasz f5 i widzisz efekty - z serwerem dochodzi jeszcze do tego wrzucanie plików przez ftp czy przez coś za każdą edycją - a pisząc php zdarza się poprawiać coś 10 razy w ciągu minuty;p - wiem ciut o php bo męczyli mnie nim w szkole przez pół roku). eśli naprawdę nie będzie ci to tak działać to może przy użyciu drugiego komputera w tej samej sieci? instalujesz krasnala na innym kompie i udostępniasz w sieci folder apache z krasnala i otwierasz pliki w nim normalnie i edytujesz z poziomu twojego komputera, ale zapisuje się automatycznie tam - a w przeglądarce zamiast wpisywać localhost wpisujesz IP tego drugiego kompa:) kurde nie wiedziałem że moge pisać jeden post tyle czasu ;p pozdro Kszysiu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach