Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Witam, Nie wiedziałem w jakim dziale to dać, to dałem w Piaskownicy :-) Sprawa prezentuje sie tak, ze chcialbym z 1-2 konta na download sprzedać, z płatnością miesięczną, żeby troche podzielić koszty utrzymania dedyka. Zapewne się rozmyśle lada dzień, jednak mimo to, chciałbym się zorientować w jakiej cenie (mc.) mógłbym sprzedać takie konto... :-) Przykładowo: 5 GB pojemności, 200 GB tafic, i inne.... Zaznaczam że nie prowadze hostingu :-) I w przypadku gdybym chciał sprzedać, jasno zaznacze jak to wygląda żeby nie było niejasności że napisze że niewiadomo co mam itp hehe Z góry dzięki za wypowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Nie, zebym sie czepail, ale co z twoja 'legalnoscia'? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Wlasnie nad tym sie zastanawiam, bo działalnośći nie prowadze, jednak np. jakaś umowa-zlecenie (nie wiem czy można przez to załawić także hosting), albo coś tego pokroju :-) Ale tak jak mowilem, zapewne sie rozmysle, ze wzgledu na to ze automatycznie spada odpowiedzialnosc na mnie, za poprawne dzialanie itp :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
i 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 chcialbym z 1-2 konta na download sprzedać, z płatnością miesięczną, żeby troche podzielić koszty utrzymania dedyk Dopy pisze o checi podzielenia kosztow na 2-3 osoby, wiec zysku nie planuje z tego osiagac, a jedynie zminimalizowac ewentualne straty wlasne. Pytanie o legalnosc ? Nie dramatyzujcie z calym szacunkiem do obowiazujacego prawa, jednak nie widze koniecznosci zakladania firmy tylko po to, by sie z dwoma kolegami / znajomymi / zainteresowanymi zlozyc na zakup czegos (w tym przypadku serwera). Nigdy nie zdażylo sie Wam nie odprowadzic podatku od darowizny, gdy kolega dorzucił sie wam na drozdzowke ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach