Darth Sax 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Tak jak w temacie. Chciałbym zabrać się za hosting, ale na początek potrzebuje jakiegoś taniego konta by zobaczyć jak to działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 wersja dla <18 lat: ile masz wiosen? wersja dla >18 lat: ile ma Pan lat ? :-) a na tym "najtańszym resellerze" chcesz (chce Pan) już zacząć ? bo jeśli zaczynać to nie warto od najtańszego i borykać się z pretensjami ze strony userow, prawda ? :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Darth Sax 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 wersja dla <18 lat: ile masz wiosen? wersja dla >18 lat: ile ma Pan lat ? Czy to ważne ile mam lat? Wystarczająco. A na "najtańszym resellerze" chce zobaczyć jak to chodzi, poznać ogólną zasadę działania i przekonać się czy warto się w to pakować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 wersja dla <18 lat: ile masz wiosen?wersja dla >18 lat: ile ma Pan lat ? :-) Dobre Post od Darth Sax to chyba raczej prowokacja. ednet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Moderacje prosze o przeniesienie tematu do "PROŚBY", i usunięcie tego posta. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 A na "najtańszym resellerze" chce zobaczyć jak to chodzi, poznać ogólną zasadę działania i przekonać się czy warto się w to pakować No to pech, nie poznasz jak to działa, bo reseller to *gotowiec*. O hostingu zacznij myśleć kiedy twoja wiedza na ten temat wyjdzie ponad zero. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Darth Sax 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 O mój boże, chciej się tu czegoś nowego dowiedzieć to Ci nie dadzą. Nieżli jesteście, zamiast pomagać robicie se jaja z kogoś kto jeszcze na ten temat za dużo nie wie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Nie "nie za dużo", tylko zwykłe nic. Na resellerze nie nauczysz się praktycznie niczego związanego z prowadzeniem hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Darth Sax 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 A gdzie można by się tego nauczyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Zacznij czytać fora, interesować się technologiami, systemami, administracją. Postaw i skonfiguruj z 50 razy własny serwer hostingowy, to może za 2 lata będziesz mógł zaoferować jakieś usługi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Darth Sax 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Bóg zapłać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Z czym do ateisty? Najlepiej by było, gdybyś prowadził jakiś własny serwis na własnym serwerze. Miałbyś wtedy i konieczność i przyjemność w konfiguracji, no i motywację. Poćwiczyłbyś i po poznaniu zagadnień sam byś już wiedział kiedy można się porwać na sprzedawanie swoich usług. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Darth Sax 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Możesz polecić jakiś poradnik lub coś w tym rodzaju? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Postaw sobie lokalnie serwer, zajrzyj do działu "Serwery dedykowane" na forum -> znajdziesz namiary na materiały w sieci. Dokupisz ze 2-3 książki o linuchu i bezpieczeństwie i będziesz ćwiczył. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Thomaszek 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Możesz kupić resellera za 30zł / miesiąc jeśli chcesz sobie potestować to - metoda dla nastolatków. Oczywiście jeśli chcesz zacząć poważnie coś sprzedawać zainstaluj linuxa, postaw serwer na nim i spróbuj wtedy się wszystkim bawić. W ostateczności ściągnij jakiegoś starego Cpanela, zainstaluj i zobacz jak to działą i czy sobie poradzisz. Jeśli nie to nie ma sensu robić kolejnego KRZAKA. W ostateczności zainstaluj KRASNALA i ciesz się swoim serwerem . To jest chyba najgorsza metoda, ale masz prywatny serwer z PHP i MYSQL . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Powiedz, że żartowałeś z tym krasnalem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Tak, jestem jak najbardziej za, zainstaluj krasnala, podłącz DSL 128 (o ile taki jest), i załóż hosting. Haha !! Nie no, lepiej będzie jak uczynisz tak jak proponował @shive. Najlepiej zacząć od instalacji LINUXA na domowym kompie, zaopatrzenia się w pare książek i poczytania troche materiałów. Pogrzeb na tym forum, bo ja sam często prosze o jakieś linki do materiałów - napewno coś znajdziesz. Zakładam że znasz j.ang. ponieważ to własnie w tym języku powstają najlepsze materiały. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Diwi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Ja to bym jeszcze troche oszczędził i postawił to na neostradzie 128 kbps Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 a moze na modemie :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2006 Z WHT robi się powoli jeden wielki offtopic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Thomaszek 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2006 Dokładnie. Ten temat to już koronny przykład. Zaraz ktoś dopisze: "A może na kablówce?"... Tylko czekać. Co do Krasnala to nie żartowałem . Będzie miał serwer i się będzie cieszył . Łącze wystarczy takie jakie ma - on ma się tylko cieszyć z tego, że ma serwer a nie udostępniać go / sprzedawać . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2006 lepiej na internecie przez GSM... pakiety bodajze od 49zl w Plusie.. i jaka oszczednosc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Darth Sax 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2006 Co do Krasnala to nie żartowałem . Będzie miał serwer i się będzie cieszył . Łącze wystarczy takie jakie ma - on ma się tylko cieszyć z tego, że ma serwer a nie udostępniać go / sprzedawać . No nie ma co...nic jak instalować Krasnala...a nie sory mam już WampSerwer, tylko jak go teraz przerobić by móc coś hostować? A tak serio to może jakieś wskazówki dotyczące opragrmowania i jego instalacji, byście podali a nie mi tu o kablówce gadacie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach