Neespa 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2011 Witam, mam server na Linuxsie i mam takie pytanie w jaki sposób mogę odblokować porty ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2011 iptables -A INPUT -p tcp --dport PORT -m state --state NEW -j ACCEPT iptables -A INPUT -p udp --dport PORT -m state --state NEW -j ACCEPT iptables -A OUTPUT -p tcp --dport PORT -m state --state NEW -j ACCEPT iptables -A OUTPUT -p udp --dport PORT -m state --state NEW -j ACCEPT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Neespa 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2011 (edytowany) i jeżeli to wpsize to odblokuje wszystkie porty ? @EDIT gdy wpisuje to w konsoli putty to mam -bash: iptables: command not found Edytowano Grudzień 28, 2011 przez Neespa (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2011 Hm, może nie ma symlinku Ale zacznijmy od czego innego, skąd wiesz że masz zablokowane ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2011 Albo powiedz co masz co chcesz osiągnąć w jaki sposób Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Neespa 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2011 Skąd wiem są takie strony w których się wpisuje IP i port i piszę czy zablokowany. Chodzi mi o port 3306. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2011 Skąd wiem są takie strony w których się wpisuje IP i port i piszę czy zablokowany. Chodzi mi o port 3306. Brak słów Rozumiem że chcesz MySQL'a odpalić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2011 Jeżli na tym porcie nic nie nasłuchuje to nic Ci nie odpowie. Jak chcesz odpalić mysql-a na zewnątrz nei zapomnij w konfiguracji usatwić żeby nasłuchiwał nie tylko na lo tylko również na innych iterfejsach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach