dervill 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2011 Witam. Mam takie dość ciekawe pytanie pewnie nie tylko i dla mnie ale i dla wielu użytkowników, a zatem ile powienna zarabiać strona o tematyce rozrywkowej mająca około 3-4 uu/dziennie i 17-20 tys odsłon dziennie. Fajnie by było gdybyście określili jeszcze na czym może zarobić taka strona, czy na samych reklamach typu adsense, kontekst czy czymś jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vet0 19 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2011 (edytowany) Pytanie analogiczne do twojego: ile powinien kosztować samochód ? Reklamy to najgorszy syf. Możliwe propozycje zarobku: - płatna rejestracja - dostep do działów za SMS - rangi, kolorki, sprzedaż skrzynek pocztwoych itp za sms/przelew - sprzedaż mailingu - dykretne użycie dobrych programów partnerskich powiązanych tematycznie Edytowano Grudzień 26, 2011 przez vet0 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2011 Przy 3-4k uu dziennie można bez problemu wyciągnąć 500-600 pln miesięcznie, nawet z samego adsense (odpowiednio rozlokowane reklamy). Na dole umieść sobie cpmprofit, z tego kilkadziesiąt pln będziesz miał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dervill 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2011 Co do cpmprofit, to szkoda w ogóle marnować miejsce na niego wg mnie na te 50zł. Ale dzięki vet za jakies informacje, tylko czy płatna rejestracja nie odstraszy użytkowników? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2011 czy płatna rejestracja nie odstraszy użytkowników? Jeśli to dobrze przemyślisz to nie... Np. połącz darmową i płatną rejestracje z tym, że użytkownicy, którzy zarejestrują się za darmo mają dostęp do mniejszej ilości działów/treści strony. Jeśli user zobaczy, że strona jest warta tego SMSa za 5zł na np. 3 miesiące to potem przejdzie z darmowego na płatne konto, najlepszym przykładem takiej strony jest dosyć znany JoeMonster Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2011 Powiem coś oczywistego... Strona powinna zarabiać JAK NAJWIĘCEJ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2011 600pv miesięcznie to zysk od 5k minimum. Sieciówki, cpa + dodaj Adtaily. Do tego jakiś stały z tytułu np. prolink Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dervill 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2011 600pv ?? Co to takiego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2011 600k pageviews Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adeks 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2011 Wymieniłeś powyżej AdTaily a ja bym nie podejmował pochopnie decyzji co do firmy. Są już konkurencyjne, któe przede wszystkim pobierają mniejszą prowizję dla siebie! i wypłącają już przy 50 zł zarobku np adda.pl. No i adtaily ma tylko jeden format reklam a konkurencja ma do wyboru do koloru. Oczywiście adtaily jest już sprawdzone ale ....nie lubię monopolistów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2011 Możliwe że się mylę, ale w te 30% jest przecież wliczone podatek VAT, podatek dochodowy i jeszcze zysk musi być. Więc to nie tak dużo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gosia Budzisz 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2011 (edytowany) 600pv miesięcznie to zysk od 5k minimum. Sieciówki, cpa + dodaj Adtaily. Do tego jakiś stały z tytułu np. prolink Strona na której pracuję ma około: 1,3 mln Odwiedzin 600 tys Unikalni użytkownicy 3,8 mln Odsłony Zysk z AdSense nie przekracza 1500 euro miesięcznie. Może to kwestia złego rozmieszczenia reklam. Może powinniśmy zatrudnić jakiegoś speca od tego? Edytowano Grudzień 30, 2011 przez Gosia Budzisz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pati - uti.pl 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2012 To nie musi być tylko kwestia złego rozmieszczenia reklam, ale i błędnie dobranych reklam. Reklama powinna w miarę pasować tematycznie, a jeżeli macie np portal dla kobiet i reklamy suplementów do kulturystów, to zysk będzie średni. I może nie zatrudnić, a zlecić jakiejś firmie lub wolnemu strzelcowi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajgeer 19 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2012 (edytowany) Z góry przepraszam za odświeżenie tematu, ale nowego wg. mnie nie ma sensu zakładać. Chciałem się poradzić, jak zwiększyć zarobki na stronie, która posiada następujące statystyki: ok. 1 mln odsłon / miesiąc ok. 820k niepowtarzalnych wyświetleń ok. 4 - 4,5k uu / dzień ok. 7-8k odwiedzin / dziennie Strona jest poświęcona serii gier komputerowych. W chwili obecnej jest AdSense oraz Binlayer, lecz domyślam się, że można jeszcze zwiększyć zarobki, tym bardziej, że posiadam dwie niezagospodarowane przestrzenie - 728x90 oraz 300x225 (lub mniej). CPMProfit nie jestem zainteresowany. Płatny dostęp do strony (artykuły, pobieranie plików, rejestracja) - odpada. Co jesteście w stanie polecić? Sieć afilacyjna? Jeśli tak, to która będzie najlepsza? Może AdTaily? Edytowano Kwiecień 27, 2012 przez Tajgeer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2012 Seopilot.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajgeer 19 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2012 Jakieś inne propozycje? Co sądzicie o NetSales.pl? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maly90 8 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2012 korzystałem choć niekiedy ścinali kwotę na koniec miesiąca, dobrą siecią afiliacyjną jest novem.pl godne polecenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IStreamPL Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2012 Ja mam ok. 3mln odsłon i 300tys uu Zysk w google w kwietniu to 459euro + cpm profit 2 wypłaty po 150 i 172pln Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maly90 8 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2012 IStreamPL, skorzystaj moze z programów afiliacyjnych zwiększy to zyski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
snz 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Na początek powinna tyle zarabiać, by się utrzymać za to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kede 31 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 (edytowany) Na początek powinna tyle zarabiać, by się utrzymać za to. Tak od razu na utrzymanie całej rodziny z wujkami. Na początek to raczej powinna zarabiać sama na siebie. (na swoje utrzymanie i mała rekompensata w włożony czas). Z czasem na właściciela. Edytowano Maj 5, 2012 przez Kede (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alizee 0 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2012 (edytowany) Powiadasz że o tematyce rozrywkowej, czyli większość to film? - jeśli tak to zleć aadaptacje jakiegoś player'a i dodaj możliwiść uiszczania własnych reklam. Zanim się włączy film jakiś spocik i jakaś kntekstowa w trakcie - jak na yt oh z 2011 :< ps. Korzystałem z novem ale różnie bywało. Edytowano Maj 15, 2012 przez alizee (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rezept 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2012 Strona powinna zarabiać tak, by za to co zarobi , opłacić serwer i domenę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach