masterofgg 8 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2011 Witam zastanawiam się nad zakupem servera "Kimsufi 24G" w kimsufi i chciałbym poznać waszą opinię na temat ich serverów chciałbym tam mieć kilka serverów gier 4-5 x 18-20 slot i jakiś server mysql ewentualnie możecie polecić jakąś inną firmę gdzie dostane w miarę dobry server dedykowany który utrzymałby to 5-6 serverów fps 400-500 i server mysql mam tez jedno pytanie jeśli chciałbym włączyć każdy server na osobnym rdzeniu to mając 4 rdzenie fizyczne i HT mogę uruchomić w taki sposób 4 procesy czy 8? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz N 46 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2011 Jeśli zależy Ci na lepszym procesorze to bierz 16G... Pamiętaj, że kimsufi to rozwiązania budżetowe. Bez możliwości macierzy dyskowych czyli RAID. PS. Pamiętaj o pingu z francji do polski.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2011 Tak jak wyżej kolega napisał. Opłacalne jest jak najbardziej, tylko pamiętaj bez RAID łatwiej stracić dane, więc najlepiej kupić dwa serwery, np. 16G i 2G na backup. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
masterofgg 8 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2011 tak wiem ale bardziej chodzi mi o wydajność i właśnie pingi czy da się grac swobodnie i czy maszyna wytrzyma te kilka serverów ? chciałbym tez sie dowiedzieć cos na temat pomocy technicznej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2011 Jeśli chodzi o pierwsze pytanie to nie wiem. Jeśli chodzi o drugie, to nie wiem po co ci pomoc techniczna tam ? Jeśli się zdarzy awaria to reagują szybko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
masterofgg 8 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2011 Właśnie to miałem na myśli pytając o pomoc techniczną dzieki wszystkim można zamknąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach