Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2015 (edytowany) Jako wielki orędownik two factor auth staram się regularnie wysyłać zapytania do polskich firm hostingowych czy wprowadzą to rozwiązanie u siebie. Pisałem do vihost.pl w tej sprawie i otrzymałem odpowiedź, że ta metoda zostanie zaimplementowana już w grudniu. Gratuluję, należy chwalić taką troskę o bezpieczeństwo swoich klientów Edytowano Listopad 7, 2015 przez Konrad Z. (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inzaghi89 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2016 Na chwilę obecną ciężko wypowiedzieć się jakoś obiektywne w odniesieniu do dłuższego czasu. Korzystam bowiem miesiąc z ViPower.pl. Wcześniej była to zagraniczna usługa z niemiec. Przyznać muszę, że jestem zadowolony. Z supportem miałem kontakt jedynie na początku, z powodu pomyłki z mojej strony przy zamówieniu. Jednakże wszystko zostało rozstrzygnięte niemal natychmiastowo. Bardzo dobry i szybki kontakt. Jakość usług stoi na dobrym (może i bardzo dobrym) poziomie. Dokładniej i więcej będę mógł powiedzieć po dłuższym, niż miesięcznym stażu. Na chwilę obecną jednak nie żałuję. Ba! Mogę polecić . Ciekawią mnie natomiast różnice między vihost a vipower. Dokładniej najniższy vps, na jednej stronie ma 1 GHz, na drugiej 2 GHz, a cena ta sama. Czy ktoś może wyjaśnić, dlaczego tak jest? Czy może ja coś źle odczytuję z tabelek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2016 Jakość usług stoi na dobrym (może i bardzo dobrym) poziomie. Dokładniej i więcej będę mógł powiedzieć po dłuższym, niż miesięcznym stażu. Na chwilę obecną jednak nie żałuję. Ba! Mogę polecić . Ciekawią mnie natomiast różnice między vihost a vipower. Dokładniej najniższy vps, na jednej stronie ma 1 GHz, na drugiej 2 GHz, a cena ta sama. Czy ktoś może wyjaśnić, dlaczego tak jest? Czy może ja coś źle odczytuję z tabelek Dzięki za pozytywny feedback Oczywiście zawsze doceniamy, gdybyś zamawiał więcej usług czy przedłużał aktualną to podeślij nam link do opinii to na pewno coś dorzucimy gratis czy tam odejmiemy od faktury. Co do vihost.pl i vipower.pl to obecnie intensywnie pracujemy nad połączeniem tych dwóch marek w jedną. Oferty będziemy równoważyć na korzyść klienta, o wszystkim będziemy informować na bieżąco. Równolegle pracujemy nad wdrożeniem nowej oferty Cloud. W planach: -1Gbps świat -10Gbps lokalnie miedzy intancjami -Storage 100% SSD dla instancji a'la Amazon EC2 -Tani storage a'la Amazon S3 -1-click Apps np. dokku 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inzaghi89 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2016 Chyba jakiś pad jest, tak mi się wydaje . W sumie odkąd korzystam - pierwszy, więc i tak jest dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2016 Od 3 minut wszystko online Przepraszamy za problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2016 Awaria trwała ~~5 minut.Szedł w stronę jednego z klientów duży atak DDoS i infrastruktura serwerów VPS i hostingu wirtualnego oberwała.Nie dotknęło to w żaden sposób infrastruktury serwerów dedykowanych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inzaghi89 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2016 Od 3 minut wszystko online Przepraszamy za problem. Awaria trwała ~~5 minut. Gdyby wszędzie awarie tylko tyle trwały . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultragreen 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2016 Ano. Aby trwały Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2016 Normalne że support w vipower odpowiada 24h< czasami i dłużej? Mail wysłany 17.09.2016 o 20 nadal cisza. Ticket nadany a mimo to 0 odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2016 Napisz tu na forum do @malu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2016 Normalne że support w vipower odpowiada 24h W tej chwili nie mamy żadnych otwartych zgłoszeń, dostałeś potwierdzenie otwarcia zgłoszenia? Jeżeli tak to rzuć ID zgłoszenia - być może to jakaś pomyłka i ktoś usunął zgłoszenie. Jeżeli nie to napisz bezpośrednio do mnie na m.adach@vipower.pl pomogę Ci od ręki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2016 Szybko się wyrobiliście 5 min od napisania postu mam info na mailu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inzaghi89 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2017 Od 1,5 roku mam VPS w vipower. Cóż mogę z perspektywy czasu powiedzieć na temat usług firmy? - zero problemów z działaniem. Nie zdarzyło mi się jeszcze, by usługa była offline (nieplanowanie) - cena jest znakomita na nasze realia - support jest ok. Wprawdzie wiele nie potrzebowałem, ale odpowiedź otrzymywałem zawsze - zdecydowanie przedłużę usługę dalej Co mi się nie podoba? Responsywność czasem kuleje. Nie chodzi tu o to, że są problemy z działaniem - odnoszę po prostu wrażenie, jakby były duże lagi. Wątpię, by była to wina łącza (60 Mbps), sprawdzałem również na telefonie i to samo. SSH potrafi przyciąć w trakcie pisania komend. Może przeładowanie VPSów na maszynie, albo uciążliwy współużytkownik?! Niemniej biorąc VPS na OpenVZ trzeba się liczyć z tego typu rzeczami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GyniO 10 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2017 (edytowany) Najgorsza rzecz jaka może być, to brak kontaktu z supportem telefonicznie,a tak działa stabilnie. Edytowano Sierpień 11, 2017 przez GyniO (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
travel 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2022 (edytowany) Mam hosting w vipower.pl bodajże od 8 lat i złego słowa nie powiem. Bardzo dobry kontakt z Biurem Obsługi Klienta. Miałem ostatnio pilną sprawę do załatwienia i otrzymałem szybką pomoc techniczną. Jestem bardzo zadowolony. Nie ukrywam, że znajomym też poleciłem wykupienie hostingu u nich. Polecam. Edytowano Październik 29, 2022 przez travel (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach