patryk 451 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2015 Miłosz: ale po co nieoficjalne informacje, wystarczy zajrzeć na strony różnych operatorów, zwłaszcza kablowych, żeby zauważyć, że są lokalne POPy, gdzie ludzie w godzinach szczytu mają na drugim hopie 90% strat i pingi 1200 ms. Może niekoniecznie jest to kwestia OVH, ale już sprzedawanie 100 Mbps za 40 zł robi swoje . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2015 A jacy to ISP? Jeśli komuś odpowiadają straty w szczycie rzędu 90%, to nic nie poradzimy Tym, którym to przeszkadza - zmieniają operatora Jeśli op nie utrzymuje odpowiednich zapasów, to coś z nim nie tak U nas w sieci prognozuję wzrost ruchu na okres jesienno-zimowy w tym roku o jakieś 150-200 mbps. Przy tym wzroście pozostający zapas będzie jeszcze akceptowalny. No ale każdy ISP ma swoją polityke ruchu.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inwestor990 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2015 Ma u nich ktoś wykupioną usługę konta Exchange? czemu podczas usunięcia strefy DNS Anycast OVH wyłączył także pop3 dla tej samej domeny ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2015 Miłosz: ale po co nieoficjalne informacje, wystarczy zajrzeć na strony różnych operatorów, zwłaszcza kablowych, żeby zauważyć, że są lokalne POPy, gdzie ludzie w godzinach szczytu mają na drugim hopie 90% strat i pingi 1200 ms. Może niekoniecznie jest to kwestia OVH, ale już sprzedawanie 100 Mbps za 40 zł robi swoje . Bez przesady w 2013 przykładowo vectra w 9 miesięcy mocno poszła w upgrade i teraz za ~40zl sprzedają te 100Mb/s i nie ma tu żadnych problemów ale juz w upc tak różowo to nie wygląda a tam cena większa i prędkości tez większe tylko na papierku niestety Czy upgrade na IX jest tak kosztowny dla operatora i niewykonalny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2015 ale juz w upc tak różowo to nie wygląda a tam cena większa i prędkości tez większe tylko na papierku niestety Mam w UPC 60Mbps od paru lat i zawsze mam te łącze na wyciągnięcie ręki. Awarię dotychczas mieli jedną, naprawioną w weekend po zgłoszeniu telefonicznym. Więc nie jest tak, że UPC jest be. To zależy od lokalizacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2015 Ja też mam 60Mbit z UPC i tyle jest. Chociaż z OVH nie zawsze ze wszystkich serwerów. Te tańsze z SYS mają chyba niższy priorytet, bo czasem jak pobieram backupy, to prędkość po dobrym starcie szybko spada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2015 UPC wyjście w świat via aorta całego libertyglobal po eu marność miałem parę lat i nadal mam kilkanaście lokalizacji w PL i upc jest słabe zdania nie zmienię ovh ma z upc prywatny peering i widać jak działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2015 Kontynuuj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2015 Archi jak chcesz pokazać, że twój ISP ma dobre łącza to rób testy nie do najbliższych serwerów tylko gdzieś dalej. Druga rzecz nie wybieraj serwera, do którego test trwa sekundę tylko wybieraj taki, który trochę dłużej łącze katuje, bo wtedy wychodzi jak stabilna jest rurka Dla porównania najbliżej położony serwer Serwer, który ty testowałeś. I serwer w Tokyo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2015 Nie ma żadnego klucza I też nie można sie zalogować do rescue, bo nie ma klucza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2015 Na chwilę chyba całe OVH zniknęło z Internetu. Wszystkie DC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2015 True. Również statystyki ruchu z ich panelu zniknęły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2015 Nowa oferta vps... Ja tu chciałem kupić classic'a, w tutaj kurczę vpsy z ssd i niby KVM i to z OpenStackiem. Kurczę wolałem starem classicy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2015 (edytowany) Classic to był syf. Ta nowa chmura to jest produkcyjna wersja RunAbove. Świetne serwery za grosze. Jednak nie. Ale classic to był syf. Edytowano Lipiec 29, 2015 przez blfr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MikeJones 25 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2015 jakość VPS classic odpowiadała cenie to był kolejny test po RPSach, kimsufi za 3 euro itd klienci OVH to jest jeden wielki poligon doswiadczalny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2015 Ale jacy klienci - połowa osób co brała te tanie VPSy/Dedyki za 15zł to albo ludzie z teamspeakami albo linuxiarze amatorzy, którzy chcą się pouczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2015 Ee tam, pod backupy jak znalazł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2015 Jakby ktoś kupował / testował te nowe vps'y, to dajcie znać. Testy szybkości odczytu i zapisu dysku też możecie wrzucić : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vjdj 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2015 Z tymi klasykami to różnie było, zależy jak się trafiło, osobiście nie narzekam. Widzicie gdzieś jak transferu dla tych nowych serwerów bo nie widzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2015 Z tymi klasykami to różnie było, zależy jak się trafiło, osobiście nie narzekam. Widzicie gdzieś jak transferu dla tych nowych serwerów bo nie widzę. Niestety zapomnieli o nim na stronie, dzwoniłem przed chwilą do BOK i powiedzieli, że jest taki jak w poprzedniej ofercie, tj. 10 TB/m-c. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2015 Z tymi klasykami to różnie było, zależy jak się trafiło, osobiście nie narzekam. Widzicie gdzieś jak transferu dla tych nowych serwerów bo nie widzę. Wiem, że z klasykami było różnie bo miałem kilka : ) Pytam o tą nową ofertę - bo jest ona dosyć ciekawa : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2015 Niby KVM, więc wygląda bardzo ciekawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2015 No właśnie ; ) Czekałem długo na te vps'y Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
XYS 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2015 Ktoś się orientuje czy Plesk 12 jest darmowy w tych najmniejszych VPS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
protoplasta 25 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2015 Czemu miałby być darmowy? Przecież plesk kosztuje praktycznie tyle samo co ten VPS więc nie wiem jak miało by się to im opłacać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach