chmuri 89 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2013 Tylko cena się liczy nawet jakby była oferta w .txt. to i tak by wszyscy brali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2013 @chmuri: CCC - Cena Czyni Cuda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McAs 28 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2013 @pekus Parę postów wyżej wkleiłem o ile cena maszyn podskoczyła oraz zastosowań prof. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2013 Idzie zainstalować system z własnego .ISO na Kimsufi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2013 (edytowany) Bezpośrednio nie Edytowano Wrzesień 4, 2013 przez HaPe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2013 @McAs: chyba mi umknelo w takim razie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2013 Idzie zainstalować system z własnego .ISO na Kimsufi? Pytanie czy rzeczywiście tego potrzebujesz. OVH ma taki wybór systemów operacyjnych, że nawet ja się zastanawiam czasem czy jest cokolwiek czego by tam brakowało. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2013 A to tak można mając usługi w OVH PL pisać ze swoimi problemami do OVH UK? Chyba, że tak... ja mam w OVH UK. Napisz do nich do supportu, pewnie dostęp Ci dadzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2013 Zależnie od serwera a dokładnie jego procesora lub np dysku są dostępne lub całkowicie nie dostępne odpowiednie wersje Windowsa przy reinstalacji w OVH z lic SPLA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2013 @kaszub1136: ja na Twoim miejscu po prostu bym sie skontaktowal z OVH (Wrocław) i dopytal o wlasna licencje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2013 OVH miało kiedyś ofertę z prockami: model name : Intel® Xeon® CPU W3520 @ 2.67GHz i model name : Intel® Xeon® CPU W3530 @ 2.80GHz do tego 24 GB ramu w jednej i drugiej maszynie. Czy może ktoś pamięta co to były za modele i czy po wiele stały? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2013 Kimsufi 24G sprzed 2-3 lat. AFAIR 199 zł netto kosztował plus jakiś setup? Tu jest np. ogłoszenie o takim: http://forum.ovh.pl/showthread.php?t=15670 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2013 To nie kimsuf Znalazłem http://web.archive.org/web/20111024033807/http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/eg_best_of.xml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2013 Przez qemu, ale nie każdy system. Pytanie czy rzeczywiście tego potrzebujesz. OVH ma taki wybór systemów operacyjnych, że nawet ja się zastanawiam czasem czy jest cokolwiek czego by tam brakowało. Windows XP i Server 2003 nie ma Na kimsyfa takie systemy byłyby idealne. Czyli tylko Qemu pozostaje. Rozumiem, że własnych licencji można używać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2013 OVH Ci nie ingeruje w software i generalnie dane na dyskach (chyba, że im to zlecisz) tak więc mało ich to interesuje co tam stoi. I tak, potwierdzam, że przynajmniej XP'ka przez Qemu idzie zainstalować. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2013 I tak, potwierdzam, że przynajmniej XP'ka przez Qemu idzie zainstalować. To może jeszcze powiesz, czy działa w miarę dobrze? Ramu powinno wystarczać spokojnie, ale jak z tym atomem? Idzie go tylko włączyć, czy radzi sobie przy średnio wymagających zadaniach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2013 Miałem go jeszcze daaawno temu na mKS'ie 2G z celeronem (zabytek) i na podstawowe działania wystarczał, toteż atom też powinien. Nie spodziewaj się jakiejś ultra wydajności, ale powinno być znośnie. Nie zmienia to jednak tego, że osobiście wolę sobie postawić vnc z xfce4 jak już muszę mieć GUI, albo nawet przez wine czego się nie da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2013 Miałem go jeszcze daaawno temu na mKS'ie 2G z celeronem (zabytek) i na podstawowe działania wystarczał, toteż atom też powinien. Nie spodziewaj się jakiejś ultra wydajności, ale powinno być znośnie. Nie zmienia to jednak tego, że osobiście wolę sobie postawić vnc z xfce4 jak już muszę mieć GUI, albo nawet przez wine czego się nie da. Ok, dzięki Niestety, nie wszystko na samym wine i środowisku graficznym przejdzie, dlatego potrzebuję windowsa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2013 @linoskoczek co nie przejdzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2013 To samo pytanie chciałem zadać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2013 Też się zastanawiam . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2013 To nie przejdzie w całości. (tak wiem, lenistwo, że nie chce mi się douczyć choćby Pythona) Druga sprawa, że poza automatyzacją wielu rzeczy przez to, co podałem wyżej, korzystałbym z innych już gotowych programów, które niestety nie chcą się odpalić na wine. Przykładowo to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2013 to moze vps na windowsie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2013 Dedyk wychodzi taniej, jeśli własnej licencji użyję. Po coś ją jeszcze mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2013 To AutoIT może by przeszło, skoro da się skompilować do niezależnego execa (tak przynajmniej jest w opisie). Tylko problem w tym, że są odwołania bezpośrednie do bibliotek i API Windy, z tym może być kłopot. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach