kafi 2425 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2016 Że niby obie firmy mieszczą się w jednym z poznańskich biurowców - http://maltaofficepark.pl/malta.php - ma świadczyć o tym, że któraś się którejś sprzedaje? Idąc tym tropem, to to, że np. Nephax i Artnet mają siedzibę w gdańskim zieleniaku, to coś niby w ich wzajemnych relacjach oznacza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2016 Można dużo dowiedzieć się na ten temat z różnych źródeł. Kafi nie bądź tak negatywnie nastawiony P.S. spółka córka jest identyczna jak superhostu/hekko. https://mojepanstwo.pl/biznes-host-pl-inwestycje https://mojepanstwo.pl/hekko-inwestycje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2016 Jeśli kapitałami zakładowymi są kwoty, za które kupiono obie firmy, to poszła ładna kasa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2016 Nie są Są wiele wieksze :> 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2016 Nie są Są wiele wieksze :> Skoro wiesz że kwota jest większa to po co zadajesz głupie pytania o zmiane oferty i zmiany w firmie, przecież jesteś lepiej doinformowany. Swoją drogą jeżeli nie ma oficjalnego dokumentu lub stanowiska firmy to nie ma co sobie mieszać w głowie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2016 (edytowany) Ja ostatnio dostałem spam z newslettera na prywatną skrzynkę o 50% rabatu na dedyki w Mintshost, co było dziwne, bo nigdy nie byłem klientem MH ani BH. Na szczęście na dole maila był link do wypisania się z newslettera po kliknięciu którego przeniosło mnie na stronę gdzie był następujący tekst: Twój adres email (moj_prywatny@email.pl) znajduje się w bazie firmy OGICOM "SPIDER" Sp. z o.o. S.K.A., jednak został kliknięty link służący do wyrejestrowania się.Prosimy o potwierdzenie. W Ogicomie akurat się kiedyś rejestrowałem i testowałem usługi, więc coś może być na rzeczy... Poza tym od razu wydało mi się dziwne, czemu Ogicom wysyła mailing o ofercie MH? Edytowano Kwiecień 21, 2016 przez likufanele (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2016 A ja jestem klientem BH / MH i nie dostałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2016 (edytowany) Skoro wiesz że kwota jest większa to po co zadajesz głupie pytania o zmiane oferty i zmiany w firmie, przecież jesteś lepiej doinformowany. Swoją drogą jeżeli nie ma oficjalnego dokumentu lub stanowiska firmy to nie ma co sobie mieszać w głowie. Nie zadaje głupich pytań więc się nie wyrywaj. Coś słyszałem że ogicom przejmuje BH ale mnie interesuje oferta a nie kto będzie właścicielem. Ważne by usługa została na tym samym poziomie lub wyższym. A co do kapitału zakładowego nikt nie pisze idealnej kwoty (bo nie jest to wymagane do opinii publicznej) - stąd mój post. Edytowano Kwiecień 21, 2016 przez Westbam (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2016 Czy ktoś kompetentny z Biznes-Host.pl mógłby odnieść się do tych plotek dotyczących przejęcia firmy przez Ogicom.pl? Jako klient Biznes-Host.pl chciałbym wiedzieć na czym stoję i czy czekają mnie w najbliższym czasie jakieś nieoczekiwane i nietypowe zmiany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2016 Również jako długoletni i zadowolony klient chciałbym wiedzieć co dalej... Czy stara ekipa zostaje tylko pod nową banderą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2016 Trochę nam popsuliście plany informacyjne, bo chcieliśmy puścić oficjalny komunikat wraz ze zmianami witryny Skoro jednak pojawiają się pytania to nie możemy tego zostawić bez wyjaśnienia.Biznes-Host.pl zmieniła właściciela pod koniec lutego 2016 roku. Zmiana dotyczy BH, Mints i NetDC (który pod koniec roku został przejęty przez BH)Obecnie przygotowujemy się do zmian, które pozwolą na poprawę oferty zarówno od strony produktowej jak i sprzętowej.Najważniejsze w tych zmianach to to co dotyczy bezpośrednio klientów, a więc:- skład starej ekipy BH jest bez zmian - wszyscy zajmują się tym czym zajmowali się do tej pory. Dodatkowo zatrudniliśmy kilka nowych osób, głównie do obsługi BOK.- oferta pozostaje bez większych zmian. Zmieniamy ją głównie od strony sprzętowej by zapewnić większą stabilność. Inwestujemy w nowy sprzęt sieciowy, nowe łącza. Najważniejsze dla nas (współtwórców BH) było utrzymanie i zapewnienie rozwoju projektowi - to się udało. Teraz potrzebujemy trochę czasu byście również przekonali się, że to nad czym do tej pory pracowaliśmy nie pójdzi na marne i będziecie mogli nadal korzystać z coraz lepszych jakościowo usług i lepszej oferty.Jeżeli mielibyściej jakieś pytania czy kwestie do wyjaśnienia to zarówno @marek607 @rafox, czy ja odpowiemy na nie. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilgefortz 75 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2016 Ogicom skupuje te firmy, aby je potem połączyć i zarabiać na efekcie synergii albo sprzedać je potem jakiemuś inwestorowi. Nie sądzę aby było uzasadnione utrzymywanie bok / it w 5 firmach .... 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2016 Ogicom skupuje te firmy, aby je potem połączyć i zarabiać na efekcie synergii albo sprzedać je potem jakiemuś inwestorowi. Nie sądzę aby było uzasadnione utrzymywanie bok / it w 5 firmach .... Przecież oni zrobią nową markę z tych firm. h88.pl zdaje się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MikeJones 25 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2016 jestem pełen podziwu dla tego kto wymyslił i zaakceptował taką nazwę, może urodzony już w 21 wieku i nie kojarzy 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2016 Może nazwa tymczasowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2016 MikeJones, myślę, że Konkwista 88 albo Honor nie będzie leciał w tle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur Pajkert 39 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2016 H88 to po prostu nazwa spółki, która w swoim portfelu ma kilka marek hostingowych, natomiast usługi będą oferowane pod innymi markami, które są dobrze znane na rynku - np. Hekko, Biznes-Host. Co do samej nazwy H88... powiedziałbym o co chodzi, ale nie chcę psuć przyjemności samodzielnego wykombinowania tym, których ta nazwa frapuje, bo zdaje się, że takie osoby na forum są - a to jest do wykombinowania, zapewniam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
infolotnicze 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2016 Uwaga - zgadywanka: H jak hosting 88 jak adres na Baraniaka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2016 Nie oni po prostu przejmą 88 firm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
infolotnicze 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2016 Znaczy się rośnie konkurencja dla nazwa.pl i home.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2016 będą działać póki ludzie nie dowiedzą się że to kolejna masówka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucaspl 18 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2016 będą działać póki ludzie nie dowiedzą się że to kolejna masówka Co to niby znaczy? DigitalOcean też jest masówką, jak rozumiem tragicznie traktują Klientów? Kolejnym przykładem może być linuxpl.com, więc Twoje obawy IMO są bezpodstawne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bjN 30 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2016 A po drugie skład owych marek się nie zmienia więc można być spokojnym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 (edytowany) Pobiera ktoś torrenty przez serwer w bh, miał ktoś jakieś nieprzyjemności? Osobom pouczającym o prawie dziękuje za dyskusje. Edytowano Kwiecień 26, 2016 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 Pobiera ktoś torrenty przez serwer w bh, miał ktoś jakieś nieprzyjemności? Nie wiem jak w BiznesHost, ale w MintsHost mają na tyle wścibskie ryjki, że monitorują VPS'y OpenVZ pod tym względem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach