Cameleon 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2006 przeprowadza ktos na mnie ataki ddos od paru dni, chcialem zainstalowac APF ale mam taki blad APF -s Error /ect/apf/firewall /sbin/iptables: No such file or directory Suse 9.1 + Plesk ma ktoś rozwiązanie, albo jakiś skryptcik tkóry mi pomoże? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2006 przeprowadza ktos na mnie ataki ddos od paru dni,chcialem zainstalowac APF ale mam taki blad APF -s Error /ect/apf/firewall /sbin/iptables: No such file or directory Suse 9.1 + Plesk ma ktoś rozwiązanie, albo jakiś skryptcik tkóry mi pomoże? Czy tak trudno przetłumaczyć sobie prosty komunikat? Brakuje Ci iptables (co jest swoją drogą raczej zabawne, ale pominę ten wątek milczeniem). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2006 a ja dodam, że APF+AD u mnie dziwnie dziala i nikt nie moze mi pomoc w tej sprawie. dziennie blokuje mase polskich IP, ktore "niby" DDOSują. bede to musial wylaczyc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2006 @Cameleon : wklep to : echo "1" > /proc/sys/net/ipv4/tcp_syncookies Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2006 a ja dodam, że APF+AD u mnie dziwnie dziala i nikt nie moze mi pomoc w tej sprawie. dziennie blokuje mase polskich IP, ktore "niby" DDOSują. bede to musial wylaczyc Nie używam tego systemu, ale podejrzewam, że po prostu trochę źle(zbyt czule) go skonfigurowałeś. Tego typu skrypty to z przecież durne automaty, które generują regułki iptables na podstawie danych podanych w pliku, a potem cyklicznie(np. via Cron) sprawdzają odstępstwa od normy i blokują to co im nie pasuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cameleon 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2006 juz sobie poradzilem, dzieki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach