surma 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2011 Witam, mam pewien problem. Otóż zainstalowałem panel Kloxo, stosując się do instrukcji. Przeniosłem dane z poprzedniego serwera, pakując katalogi domowe użytkowników oraz zawartość katalogu /var/lib/mysql (oczywiście zainstalowałem pakiet mysql-server z repo jeszcze przed instalacją kloxo oraz odpaliłem instalator panelu z parametrem --db-rootpassword), a następnie rozpakowywując je w to samo miejsce na nowym serwerze. W kloxo dodałem użytkowników oraz podpiąłem domeny do katalogów. Problem jednak dotyczy pureftp. Przy próbie połączenia wyświetla się taki komunikat: pure-ftpd: relocation error: pure-ftpd: symbol my_make_scrambled_password, version libmysqlclient_15 not defined in file libmysqlclient.so.15 with link time reference a następnie zrywa połączenie. Komunikat pojawia się zanim zostanę poproszony o wpisanie loginu i hasła. Zaznaczę również, że wszystko było odpalone na systemie 64-bitowym, mianowicie CentOS 5.7. Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
surma 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2011 Wygląda na to, że sobie poradziłem. Wystarczyło wyłączyć repozytorium rpmforge a następnie downgrade pakietu pure-ftpd. Temat do zamknięcia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach