ednet 136 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2011 Mam serwer z DA i aktualnie wdrażam WHMCSa. Dodawanie nowych zamówień w WHMCS działa super, userzy są tworzeni i potem system może ich zawisić, skasować itp. NIe wiem natomiast jak dodać do WHMCS istniejące w DA konta. Jak dodam nowe zamówienie w WHMCS do istniejącej w DA usługi to nie można jej zawiesić w WHMCS. Jak można powiązać istniejące konta w DA z WHMCS? Być może jest to proste, jednak nie wiem jak to zrobić. Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2011 generalnie to automagicznego importu jest tylko z cpanelu, możesz napisać modulik który dociągnie listę kont via api DA i powiąże po e-mailu (tak działa ten od cpanelu), w przeciwnym wypadku pozostaje tylko -> dodaj zamówienie -> ustaw jako pending by sobie później poprawić, wprowadzasz nazwę usera, ogólnie taka ręczna robótka chyba tylko zostaje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2011 w przeciwnym wypadku pozostaje tylko -> dodaj zamówienie -> ustaw jako pending by sobie później poprawić, wprowadzasz nazwę usera, ogólnie taka ręczna robótka chyba tylko zostaje Robie tak: Do jakiegos klienta w WHMCS dodaje nowe zamowienie i po aktywacji edytuję je i wpisuję nazwę usera i haslo do DA. Pomimo wpisania w zamówieniu usera i hasla WHMCS nie potrafi zawiesić tego konta w DA. Teraz nie wiem czy powinno to zadziałać, ale robię coś żle, czy też nawet po podaniu loginu i hasła nie ma szans na powiązanie istniejącego konta wi DA i WHMCS? Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2011 ednet a whmcs jako użytkownik directadmina ma dostęp do tego blokowanego konta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2011 (edytowany) ednet a whmcs jako użytkownik directadmina ma dostęp do tego blokowanego konta? WHMCS działa na zwykłym koncie DA i nie ma dostępu do blokowanego konta. Konta nowo zalozone w WHMCS dają się zawiesić. Jaki dostęp dla WHMCS trzeba ustawić? Ed Edytowano Grudzień 17, 2011 przez ednet (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2011 musisz łączyć się z serwerem jako reseller i dane konto musi być przyporządkowane do tego resellera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2011 Dokładnie tak jak Paweł napisał. Konto które blokujesz musi być przypisane do tego samego reseller'a do którego dane masz wpisane w whmcs'ie. W przeciwnym razie jak chcesz zawiesić konto użytkownika które należy do innego resellera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2011 macie rację. nie zauwazyłem ze konto jakie próbowałem zawiesić podlegało pod innego resellera. Wielkie dzięki za pomoc. Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach