My4tic 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2011 Hej, Mam mały problem: mam xxx WP na serwerze (Phenom II X4 910e, 4GB RAM) i teraz gdy masowo zacznę pingować te WP - pamięć RAM szybko jest zżerana i serwer się zapycha. Taki mały DoS WP mają wtyczkę Quick Cache. Co tutaj zabezpieczać/optymalizować? Serwer, czy WP? Może jakieś dodatkowe cache? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 Jak masz własnego dedyka to zainteresuj się https://www.varnish-cache.org/. A na teraz zmień wtyczkę na WP Super Cache i daj tryb po .htaccess. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 Aimer, w seo niestety ping znaczy zupełnie co innego 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
My4tic 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 (edytowany) Dziękuję za podpowiedzi Mam nadzieje, że pomoże Możecie polecić jakieś informacje/tutoriale/konfiguracje varnisha? Instaluje według tego: http://www.howtoforge.com/putting-varnish-in-front-of-apache-on-ubuntu-debian Edytowano Grudzień 16, 2011 przez My4tic (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 Zmniejsz memory_limit dla php. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 Zoptymalizuj skrypty, wyłącz nie potrzebne funkcje etc. etc. Sam Varnish nie będzie lekiem na całe zło, dodatkowo sprawdź obciążenie SQL. Tu pomocny może być memcached, którego na pewno wspiera któryś plugin WP. Na początek poczytaj o tym varnishu: https://www.varnish-...ishAndWordpress Zmniejsz memory_limit dla php. Tak procesy apache też, połączenia do mysql... Z takim myśleniem wiele nie zdziałasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 Tak procesy apache też, połączenia do mysql... Z takim myśleniem wiele nie zdziałasz Od czegoś trzeba zacząć i sprawdzić czy będzie pożądany efekt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
My4tic 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 Nie mogę wystartować z tym varnishem /etc/init.d/varnish restart Wywala mi: Starting HTTP accelerator: varnishd failed Too many arguments (80...) Usage: varnishd [options] ...i lista rgumentów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2012 Apache, nginx, czy może coś innego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość graftek Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2012 Hej, Mam mały problem: mam xxx WP na serwerze (Phenom II X4 910e, 4GB RAM) i teraz gdy masowo zacznę pingować te WP - pamięć RAM szybko jest zżerana i serwer się zapycha. Taki mały DoS WP mają wtyczkę Quick Cache. Co tutaj zabezpieczać/optymalizować? Serwer, czy WP? Może jakieś dodatkowe cache? Od siebie dodam żebyś zamiast tej wtyczki zainteresował się WP Super Cache. Dużo większe możliwości ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach