marek123 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2011 Witam serdecznie, temat dotyczy vpsa na vihost.pl albo robia mnie w balona albo mam problem ktorego nie moge rozwiazac, konkretnie szukalem vpsa ze zdalnym pulpitem z lokalizacja w niemczech, na vpsie miala dzialac wylacznie przegladarka, no i takiego znalazlem na vihost uzywalem 1 miesiac bylo ok, zaplacilem za kolejny i po 10 dniach przestaje dzialac internet (tzn dzialaja strony pokroju google.pl) gdy strona wazy nieco wiecej przegladarka sie zawiesza. Napisalem do nich o co chodzi co jest nie tak, napisalem ze na vpise nic nie instalowalem i nic nie robilem, korzystalem wylacznie z firefoxa to wszystko. stwierdzili ze przekroczylem limity openvz http://screenshooter.net/2143694/ywrwmer chcialem sie dowiedziec cos wiecej na ten temat i uzyskac pomocy to dostalem taka odpowiedz : http://screenshooter.net/2143694/sshtcco w niczym mi to nie pomoglo wiec zapytalem o szczegoly, otrzymałem to : http://screenshooter.net/2143694/eerwpha w koncu stwierdzilem zeby wylaczyli vpsa, i zaplace za ten miesiac jeszcze raz, pomyslalem co mi tam to 20 zl miesiecznie. To otrzymalem inforamcje : http://screenshooter.net/2143694/xygwute Prosze o jakies wnioski, pomoc w rozwiazaniu tego bo naprawde nie mam pojecia o co chodzi, pomoc techniczna grzecznie mówiąc leje na moj problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2011 Kupiłeś VPSa który nie ma w cenie administracji i poprawiania błędów oprogramowania, zatem nie możesz wymagać tego od firmy hostingowej. Sam VPS - jak przyznałeś sam - działa. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2011 firefox ciągnie sporo po procku np u mnie się crashował na VPS więc zastąpiłem go przeglądarką chromium Działa o wiele szybciej i nie zajeżdża serwera, polecam zmianę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2011 na Centosie yum install htop. Mam do Ciebie prośbę.. sprawdź najpierw czy htop jest w repo. Bo w standardowym napewno go nie ma.. Żebyś nie gadał, z centosa 6: [root@ns20XXXXX ~]# yum search htop Loaded plugins: fastestmirror Loading mirror speeds from cached hostfile * base: mirror.ovh.net * extras: mirror.ovh.net * updates: mirror.ovh.net Warning: No matches found for: htop No Matches found najlepiej albo zrobić reinstall VPS'a A po co? Powywalać co jest niepotrzebne i działa. FF lubi się rozrastać w miare używania. Może czyść cache przy każdym wyłączeniu przeglądarki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2011 Ja pierwsze co bym zrobił, to odinstalował firefoxa i zainstalował Chromium. Firefox to pożeracz zasobów... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marek123 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 Panowie nie rozumiecie reinstalowanie przegladarki nic nie da, mam kilka alternatywnych, tu praktycznie nic procz tekstu sie nie laduje tak jakby szybkosc internetu to 5kb/sek przeinstalowane to rowniez bylo ale nic nie pomoglo, jeśli ktoś jest w stanie poswiecic chwile i zajrzec to chetnie podam passy, moze ktos cos ogarnie (w ramach podziękowania może używa vpsa tak długo jak będę go opłacał, co prawda dużo tam zrobić się nie da ale może komuś się przyda). http://screenshooter.net/7562923/dqqsbqq vps caly czas smiga, reinstalacja jest o tyle wyglada ze sa gotowe obrazy jesli jakiś forumowy wyjadacz ma czas i chcialby pomoc to będę wdzięczny z góry dzięki za każdą pomoc, dzięki również za dużą aktywność w tym temacie, widzę że tutejsza społeczność jest dużo warta:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cybuch 13 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 @up Nie lepiej by było używać gnoma? Zżera mniej zasobów systemowych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 A jeszcze lepiej po prostu zrobić sobie proxy przez ssh i korzystać z przeglądarki lokalnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 A jeszcze lepiej po prostu zrobić sobie proxy przez ssh i korzystać z przeglądarki lokalnie... I to jest rozwiązanie mające najwięcej sensu dla takiego zastosowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 Chyba że przeglądarka ma śmigać 24/7 bo też są do tego zastosowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 Chyba że przeglądarka ma śmigać 24/7 bo też są do tego zastosowania. Można zawsze odpalić przez Xvfb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marek123 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 A jeszcze lepiej po prostu zrobić sobie proxy przez ssh i korzystać z przeglądarki lokalnie... ten pomysł jest przecudny, mogłby ktoś dać jakiś poradnik lub cokolwiek by tego dokonac? z vpsa chce korzystac zaledwie 15 min dziennie nie musi byc caly czas wlaczony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 Najszybszy poradnik: apt-get install squid (lub squid3) Po tym wrzucasz konfig squida podany w temacie przyklejonym dawno temu na tym forum (w pierwszym poście dla wersji 2.7, później pojawiają się dla wersji 3). Restartujesz squida i voila! - Twoje własne, prywatne proxy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pajter 9 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2011 ten pomysł jest przecudny, mogłby ktoś dać jakiś poradnik lub cokolwiek by tego dokonac? z vpsa chce korzystac zaledwie 15 min dziennie nie musi byc caly czas wlaczony ssh login@host -D 8080 odpalasz lokalnie firefoxa w ustawieniach proxy socks ustawiasz: localhost i port 8080 i już Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2011 ja zrobiłem taki skrót a pulpicie: D:\utils\internet\putty.exe -ssh -P port_serwera użytkownik@serwer -C -2 -D port_lokalny -pw hasło_użytkownika port_serwera, użytkownik, serwer, hasło_użytkownika, port_lokalny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach