HaPe 242 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 Witam, Na wstępie mówię, że budżet nie jest nieskończony, ale też nie popadajmy w paranoję. Liczy się cena/jakość. Jaki sprzęt na Intel Atom byście polecili pod serwer domowy? Zastosowanie to: router, samba, arp mac, rtorrent, wget, serwer ntp, tunelowanie ipv6 oraz NAS. Obecny terminal HP t5500 już nie daje rady. Jest sens brać coś z DDR3? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 Ja mam DDR2 i nie marudze, w miarę sprawnie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Serwer-Pomoc.pl 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 jeśli masz zamiar używać to np jako serwera plików czy coś w ten kształt to bez problemu. pisałem już wcześniej o swoim bracie, kupił lapka na allegro za 100 coś i tam ma ftp więcej mu nie potrzeba. większość co wymieniłeś to obsługa plików także nie musi być to nic profesjonalnego. chyba ze w jakiś sposób zależy Ci na wysokiej pułce, ale mówisz tani. nie zaproponuję nic. ale samemu można złożyć fajnego NASa i postawić na nim ubuntu za 700-900zł. Jak by co zapraszam zapraszam na swój blog Serwer-Pomoc.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 @Aimer: pamiętaj, że DDR3 będziesz miał tańsze od DDR2. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach