Gość thetox Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Chciałbym złożyć albo zrobić tak aby komputer pobierał bardzo ale to bardzo mało prądu, bo chciałbym mieć go włączone nie mal 24 godziny na dobę, do pobierania plików z sieci co zrobić? czy może laptop będzie najmniej prądożerny ? bo mam lapka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Może coś na platformi Intel Atom? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Lapek będzie ok, szczególnie z wyłączonym ekranem, ale ja bym celował własnie w komputerek bez aktywnego chłodzenia złożony na atomie albo apu od amd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Albo jakaś Epia. Zależy co to ma robić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Tak tylko czy to się opłaca wydawać kasę? i o ile mniej zje to prądu od lapka bo jak nie wiele a trochę to kosztuje to raczej nie ma sensu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FriendlyHost.pl 22 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 A może jakiś tani NAS domowy? Coś typu Zyxel NSA-210, który pobiera 10-15W prądu. Do tego dysk w formie pendrive. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 A to pobieranie prądu się nalicza przez godzinę np 60W zjada lapek na godzinę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Ustawiłbyś sobie w połączeniu lapek > kontakt taki miernik ile żre i obliczył byś sobie realny pobór prądu, ponieważ na etykietach zawsze jest zawyżane (tzn maksymalny pobór) którego najprawdopodobniej i tak nie osiągniesz jeszcze bez wyświetlacza... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 (edytowany) Programu nie ma bo szukałem i poczytałem ze np trzeba kupić takie coś jak watomierz http://allegro.pl/watomierz-licznik-zuzycia-energii-i1989813303.html Edytowano Grudzień 11, 2011 przez thetox (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajtek 7 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Kup terminal, albo serwer plików. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 (edytowany) Taki 20 Wat by chyba stykło http://allegro.pl/se...1968804182.html Edytowano Grudzień 11, 2011 przez thetox (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FriendlyHost.pl 22 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Może pobiera 20W ale to z kartą CF, jeszcze dojdzie trochę z twardziela Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach