Maniecki106 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Witam! Mam taki problem z serwerem który korzysta z javy. Myślałem żeby ją przeinstalować, może to pomoże. Niestety nie wiem jak ją odinstalować, dodam że pracuje na Debianie. Pomoże ktoś? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 man dpkg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maniecki106 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 jak użyć tego polecenia? Google nic nie mówi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Wpisać je w konsoli dpkg -l | grep java apt-get remove --purge java-xxx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maniecki106 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Dzięki za odpowiedz, ale mam problem, który pakiet to java: ii libcommons-beanutils-java 1.8.3-1 utility for manipulating JavaBeans ii libcommons-collections3-java 3.2.1-4 A set of abstract data type interfaces and implementations ii libcommons-compress-java 1.0-1 Java API for working with tar, zip and bzip2 files ii libcommons-digester-java 1.8.1-2 Rule based XML Java object mapping tool ii libcommons-logging-java 1.1.1-8 commmon wrapper interface for several logging APIs ii libdb-je-java 3.3.62-3 Oracle Berkeley Database Java Edition ii libdb4.7-java 4.7.25-9 Berkeley v4.7 Database Libraries for Java ii libdb4.7-java-gcj 4.7.25-9 Berkeley v4.7 Database Libraries for Java (native code) ii libhsqldb-java 1.8.0.10-9 Java SQL database engine ii libhsqldb-java-gcj 1.8.0.10-9 Java SQL database engine (native code) ii libicu4j-java 4.0.1.1-1 Library for unicode support and internalisation ii libjaxp1.3-java 1.3.05-1 Java XML parser and transformer APIs (DOM, SAX, JAXP, TrAX) ii libjline-java 0.9.94-5 Java library for handling console input ii libjtidy-java 7+svn20070309-4 a Java port of HTML Tidy, a HTML syntax checker and pretty printer ii liblucene2-java 2.9.2+ds1-1 Full-text search engine library for Java(TM) ii libregexp-java 1.5-2 Regular expression library for Java ii libservlet2.5-java 6.0.28-9+squeeze1 Servlet 2.5 and JSP 2.1 Java API classes ii openoffice.org-java-common 1:3.2.1-11+squeeze4 office productivity suite -- arch-independent Java support files Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FriendlyHost.pl 22 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 (edytowany) Proponuję: apt-get remove --purge java* Od siebie polecam instalować Jave 7, która nie jest dostępna w oficjalnych repozytoriach: wget http://download.oracle.com/otn-pub/java/jdk/7/jdk-7-linux-i586.rpm dla architektury x86 wget http://download.oracle.com/otn-pub/java/jdk/7/jdk-7-linux-x64.rpm dla architektury x64 apt-get install alien alien --scripts -i jdk-7-linux-i586.rpm dla architektury x86 alien --scripts -i jdk-7-linux-x64.rpm dla architektury x64 Edytowano Grudzień 11, 2011 przez FriendlyHost.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maniecki106 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Przy odinstalowywaniu pyta się czy kontynuować, wpisuje "T" klikam enter ale mimo to wywala: Przerwane. Po tej operacji zostanie zwolnione 389 MB miejsca na dysku. KontynuowaÄ [T/n]? T Przerwane. Co robię źle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Masz ustawione złe kodowanie, jak będzie się pytać o potwierdzenie, przyciśnij `backspace` do końca aż nie będzie chciało dalej kasować i daj `Y` Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FriendlyHost.pl 22 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Ustaw kodowanie w PuTTy na UTF-8: http://anti.teamidiot.de/nei/2007/02/irssi_putty_screen_unicode_utf/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maniecki106 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Dzięki za odpowiedź. No dobra, niby odinstalowałem Jave, ale serwer nadal mogę uruchomić. Nadal wywala mi błąd: java.lang.NoSuchMethodError: method java.net.ServerSocket.setPerformancePreferences with signature (III)V was not found. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Naucz się korzystać z google, wpisz update-java-alternatives -s java-6-sun o ile bardziej czegoś nie schrzaniłeś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FriendlyHost.pl 22 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Yeah, MineCraft i kompletny brak wsparcia ze strony Polaczków No więc znany błąd: killall -9 java update-alternatives --config java Powinieneś wskazać: /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java Tak zalecają oficjalnie, jednak ja z moim dość dużym doświadczeniem z MC i Bukkitem polecam używać Javy 7 a instalację opisałem tutaj: http://www.webhostingtalk.pl/topic/34073-jak-przeinstalowac-jave/page__view__findpost__p__286041 Jak będziesz mieć problemy to naskrob mi na GG: 9719735 (do 18 powinienem być) to zaradzimy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maniecki106 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Dziękuje wszystkim za pomoc a w szczelności użytkownikowi "FriendlyHost.pl" który pomógł mi osobiście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach