Mistrzu4 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 (edytowany) Witam! Posiadam laptopa z rozbitą matrycą na którym chciałem zainstalować Debiana. Podłączyłem więc zewnętrzny monitor pod laptopa, zgrałem linuxa na płytę oraz go zainstalowałem ale przy pierwszym uruchomieniu zaczynają się kłopoty. System startuje normalnie po czym na zewnętrznym monitorze wyskakuje komunikat: "Input Not Supported" a na laptopie wyświetla się niebieski ekran (coś w stylu ekranu powitalnego) a ja nie mogę dalej nic zrobić. Tutaj dodaje screeny: Uruchamianie się systemu Na laptopie niebieski ekran Na zewnętrznym monitorze: "Input Not Supported" Pozdrawiam i proszę o pomoc! Edytowano Grudzień 10, 2011 przez Mistrzu4 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venet0 72 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Pewnie problem z odświeżaniem albo rozdzielczością. Po prostu obraz generowany przez k graficzną nie jest obsługiwany w tej konfiguracji przez monitor. Zainstaluj może wersje bez środowiska graficznego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mistrzu4 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Czyli mogę próbować na innym monitorze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venet0 72 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Czyli mogę próbować na innym monitorze? Pewnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mistrzu4 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Podpiłem go do innego monitora i działa, znam już na pamięć logowanie, więc problem rozwiązany. Dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach