Matjas 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Witam, Potrzebuję informacji które firmy hostingowe w Polsce są największe (ilość klientów). Osobiście podejrzewam, że to: - home.pl - nazwa.pl - az.pl Dalej już mam problem. Posiada ktoś jakieś statystyki na ten temat, albo chociaż mógłby pomóc skompletować jeszcze z dwie firmy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 ovh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 superhost.pl , 1&1 , kei, webd, to bardziej moje domysły, niż jakiś ranking. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 home, nazwa, ovh, 1and1 to liderzy w tej branży skoro stać ich na reklamy w tv i prasie. a do czego ci to potrzebne? : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matjas 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 (edytowany) Jeżeli chodzi o 1&1 to wątpię, miałem "przyjemność" korzystać z ich usług w Polsce i takie coś może i jest znane, ale na pewno nie jedne z większych. Edytowano Grudzień 10, 2011 przez Matjas (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Home.pl Nazwa.pl OVH KEI IQ Mzone dhosting s-net ATMAN Dust Hekko Devon Kylos Taki mój ranking, kolejność firm losowa. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Pojechałeś ostro z jakimiś żuczkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 atman nie oferuje usług hostingowych tylko telekomunikacyjne i to tylko dla firm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 OK z tym ATMANem to faktycznie przesadziłem, mój błąd. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 może: top100.wht.pl Ci coś powie, z tym że chyba jeszcze nie wszystko jest zaktualizowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 top100.wht.pl Top100 nic nie powie bo nie każdy bierze w nim udział. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Skoro ranking jest na podstawie domen ... to jest bez wartościowy :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Matjas ale największe pod jakim względem: -ilośc klientów (z podziałem na wszystkich oraz tylko aktywnych ) - ilość serwerów -ilośc domen - obrót -zysk itp. Cieżko określic najwieksze tak po prostu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Home chyba jest największy ma około 7 Mln klientów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matjas 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Matjas ale największe pod jakim względem: -ilośc klientów (z podziałem na wszystkich oraz tylko aktywnych ) - ilość serwerów -ilośc domen - obrót -zysk itp. Cieżko określic najwieksze tak po prostu Myślę, że ilość klientów jest przynajmniej trochę miarodajna. Jak widzę nie ma jako takiego rozeznania, ale dziękuję za wszystkie podpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Matjas ale największe pod jakim względem:(...) Cieżko określic najwieksze tak po prostu Potrzebuję informacji które firmy hostingowe w Polsce są największe (ilość klientów). -- Jeżeli chodzi o 1&1 to wątpię, miałem "przyjemność" korzystać z ich usług w Polsce i takie coś może i jest znane, ale na pewno nie jedne z większych. 1&1 to korporacja worldwide, więc tych klientów z różnych zakątków świata może mieć całkiem sporawo. OVH podobnie zresztą. Z firm typowo polskich to bezdyskusyjnie home.pl i netart. Całkiem ciekawą pozycję może mieć także i ogicom i kei. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Home chyba jest największy ma około 7 Mln klientów. Sam home licząc wszystko co ma w bazie naliczył około miliona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 To może chodziło o ilość obsługiwanych domen, gdzieś czytałem ten artykuł jednak było to dość dawno. W każdym bądź razie na pewno mają ponad milion dusz, ale pewnie i tak wszystkich danych nie ujawnią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Top100 nic nie powie bo nie każdy bierze w nim udział. home i nazwa i 1&1 też nie biorą udziału, a Fobi i tak domeny wykopuje wiadomo że wszelkie rankingi nie są idealne ale jakiś obraz sytuacji pokazują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Edart - ilość domen nie obrazuje w żadnym stopniu ilości klientów. Niektórzy mogą mieć klientów z firmową wizytówką, gdzie im się to właściwie pokryje. Ale niektórzy mogą trafić na kilku domeniarzy albo sełośmieciarzy z sta/set domen każdy, a wg owego rankingu i tak będą lepsi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 To może chodziło o ilość obsługiwanych domen, gdzieś czytałem ten artykuł jednak było to dość dawno. W Polsce jest lekko ponad 2 miliony aktywnych domen .pl z czego 22% obsługuje home (dane NASK q1 2011). Patrząc na popularność końcówek ciężko przypuszczać aby całej reszty było kilkunastokrotnie więcej. W każdym bądź razie na pewno mają ponad milion dusz, ale pewnie i tak wszystkich danych nie ujawnią. Podejrzewam, że to cała baza klientów na przestrzeni całej dekady. Ciężko jest mi uwierzyć w +1 mln aktywnych klientów. Do niedawna było (zależy od źródła) 6-7 mln polaków na fejsie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Znalazłem takie zestawienie w starym Networld (domeny globalne): 1 home.pl 78,202 2 netart.pl 75,027 3 az.pl 25,084 4 linuxpl.com 9,715 5 domeny.com 5,924 6 superhost.pl 5,835 7 dropped.pl 5,084 8 kei.pl 4,136 9 active24.pl 4,041 10 onet.pl 4,015 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sshd 127 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 (edytowany) Dane za 2009 wg nask: http://www.dns.pl/NASK_Q2_REPORT.pdf a to ze strony home.pl http://home.pl/firma/aktualnosci Liczba obsługiwanych przez nas domen z rozszerzeniem .PL stale wzrasta. Zgodnie z opublikowanym raportem wynosiła ona ponad 420 tysięcy domen. http://home-pl.press...ug-hostingowych home.pl obsługuje obecnie już ponad 1,5 miliona klientów. Można założyć iż ok 600-800 tys. to domeny reszta to serwery Edytowano Grudzień 10, 2011 przez sshd (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach