draker 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 Witam, Mam problem z tworzeniem aliasów w litespeedzie, o ile coś takiego jest w ogóle możliwe. W Google nie ma kompletnie nic na ten temat, jedynie jest informacja, jak dodać kilka domen do jednego virtual hosta. Chciałbym dodać alias, który przekierowałby na wybrany folder na serwerze (przykładowo xyz.mojadomena.pl na /var/www/vhosts/mojadomena.pl/xyz), ale nie mam pojęcia, jak to zrobić, bo dodając w Listeners do virtual hosta xyz.mojadomena.pl ten adres nie działa. Czy w ogóle litespeed odpowiada za tworzenie aliasów? Jeśli nie, to co? Mam standardowego, darmowego Litespeeda, domeny dodawałem właśnie przez panel Lite'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 Virtual hosts? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draker 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 Chodzi o to: ? Tyle, że dodając alias do danej domeny przekierowuje on właśnie na tą domenę, a chciałbym, by przekierowywał na inny folder. Dodając nowego virtual hosta i w polu domain wpisując dany alias (costam.mojadomena.pl), niestety alias nie działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 Configuration --> virtual hosts dodajesz hosta dla kazdej z subdomen osobno po czym w listnerach ustawiasz domene na hosta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draker 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 Tak więc mam tak: A w Listenersach: I niestety nie działa, alias forum.rockstarsite.pl nie przenosi do /var/www/vhosts/rforum W logach jest tak: Tylko o jakie UID i GID im chodzi...? czy to ma jakiś związek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach