SaVaGe123 21 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 Jak pobrać dane w tabeli z MySQL dokładnie jest to w tabeli "users" w polu "waluta". Próbowałem SELECT * FROM Ale nie działa jak można inaczej ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 Wybierasz (SELECT) wszystko (*) z (FROM) ....... no i musisz podać skąd to wybierasz. Poczytaj o składni polecenia SELECT, masa materiałów jest na ten temat w internecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dees 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 Czyli w tym przypadku SELECT waluta FROM users Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SaVaGe123 21 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 Dałem: $walu = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE waluta = '$waluta'") or die (mysql_error()); A do wywołania: <?php echo $waluta ?> Coś nie tak napisałem ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venet0 72 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 (edytowany) Oczywiście Dałem: $walu = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE waluta = '$waluta'") or die (mysql_error()); A do wywołania: <?php echo $waluta ?> Coś nie tak napisałem ?? Tak to zwróci wynik zapytania ale wynik trzeba przetworzyć na coś czytelnego dla phpa np mysql_fetch_object / array itd... Edytowano Grudzień 9, 2011 przez romix (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SaVaGe123 21 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 (edytowany) Na samym początku dałem : $result = mysql_query("SELECT * FROM users"); A do wyświetlenia: <?php while ($row = mysql_fetch_object($result)) {echo $row->waluta; }?> Wartość się wyświetla ale na sam początek wywala mi 2 zera. Jak się tego pozbyć ? <--EDIT--> Już wiem co jest problemem wyświetla mi się cała tabela a nie tylko dla jednego usera jak zdefiniować dla zalogowanego ? Edytowano Grudzień 9, 2011 przez SaVaGe123 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venet0 72 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 Na samym początku dałem : $result = mysql_query("SELECT * FROM users"); A do wyświetlenia: <?php while ($row = mysql_fetch_object($result)) {echo $row->waluta; }?> Wartość się wyświetla ale na sam początek wywala mi 2 zera. Jak się tego pozbyć ? Pokaz cały kod i zawartość bazy. Już wiem co jest problemem wyświetla mi się cała tabela a nie tylko dla jednego usera jak zdefiniować dla zalogowanego ? Poczytaj o sesjach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SaVaGe123 21 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 Na początku dane (w dużej mierze od rejestracji) <?php ob_start(); ob_implicit_flush(0); session_start(); if(@$_SESSION['zalogowany']==0) { header('Location: logowanie.php '); } include('db_fns.php'); $pass=$_POST['pass']; $pass2=$_POST['pass2']; $sha1pass=sha1($pass); @$login = $_SESSION['login']; $log = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE login = '$login'") or die (mysql_error()); $logi = mysql_fetch_assoc($log); $old=$logi['password']; $oldpas=$_POST['oldpass']; $oldpass=sha1($oldpas); $result = mysql_query("SELECT * FROM users"); ?> A to do wylogowania usera i wyświetlenie posiadanych pieniędzy <?php if(@$_GET['wyloguj']=='tak') { session_unset(); session_destroy(); $uo_de_2=mysql_query("DELETE FROM users_online WHERE login = '".$_SESSION['login']."'"); echo "Zostałeś wylogowany"; echo "<br>"; echo "<a href=\"logowanie.php\">Zaloguj się</a>"; } else{ if(@$_SESSION['zalogowany']==1) { echo "Witaj, <b>".$_SESSION['login']."</b> jesteś zalogowany"; echo "<br>"; } else echo "Nie jesteś zalogowany"."<a href=\"logowanie.php\">Zaloguj się</a>"; } ?> <td> <h3><p style="color:red">Posiadasz:<?php while ($row = mysql_fetch_object($result)) { echo $row->waluta;}?> Zł</p></h3> </br> </td> Baza MySQL -- -- Baza danych: `hosting` -- -- -------------------------------------------------------- -- -- Struktura tabeli dla `users` -- CREATE TABLE IF NOT EXISTS `users` ( `id` int(11) NOT NULL auto_increment, `login` varchar(32) collate utf8_polish_ci NOT NULL, `password` varchar(40) collate utf8_polish_ci NOT NULL, `email` varchar(50) collate utf8_polish_ci NOT NULL, `token` text collate utf8_polish_ci NOT NULL, `potwierdzenie` tinyint(4) NOT NULL default '0', `waluta` int(11) NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_polish_ci AUTO_INCREMENT=4 ; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SaVaGe123 21 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2011 Poprawiłem na: $result = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE login = '$login'"); Chłopaki wielkie dzięki za pomoc Temat do zamknięcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach