Ojciec Dyrektor 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 (edytowany) Witajcie, Ostatnio musiałem zrestartować komputer. Po włączeniu, odpaleniu xampp'a (uruchomieniu serwera apache & MySQL), wchodzę na localhosta i gdy chcę odpalić projekt nad którym wcześniej pracowałem wywala mi taki błąd: Fatal error: require_once(): Failed opening required 'C:\xampp\htdocs\demo/engine/init.php' (include_path='.;C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\demo\index.php on line 35 Przed restartem kompa wszystko działało.. Wie ktoś co mam zrobić? Wgrany był tam silnik DataLife Engine v 9.3 Pozdrawiam Edytowano Grudzień 7, 2011 przez Ojciec Dyrektor (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 Sprawdź, czy plik C:\xampp\htdocs\demo/engine/init.php istnieje i można go otworzyć... Jeśli tak, to sprawdź, czy ma odpowiednie uprawnienia w systemie plików ntfs. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ojciec Dyrektor 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 Ok, nie było wgrałem i działa. Że też nie pomyślałem żeby to sprawdzić - pora robi swoje Dzięki można zamknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 Jeżeli wypluwa ci ten komunikat to sprawdzaj czy istnieje, jest do niego "dostęp" ewentualnie jego składnie (np. czy nie jest pusty): Failed opening required Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 Warto się naumieć angielskiego, wtedy będzie w większości wypadków oczywiste co jest nie tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ojciec Dyrektor 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 Angielski umiem wystarczająco, lecz nie rozumiem po co się wypowiadasz skoro twój post nie wnosi nic do tematu? Napisałem, że rozwiązane i temat do zamknięcia. Temat napisałem, bo akurat byłem tu na forum, a cały system mi się wiesza non stop bo to vista. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Temat napisałem, bo akurat byłem tu na forum, a cały system mi się wiesza non stop bo to vista. Nie "bo to vista" tylko "bo ludzie nie umieją instalować windowsa z głową". Normalne jeżli ktoś zainstaluje viste na kompie gdzie ledwo xpek chodził. Ignorancja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ojciec Dyrektor 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Kiedy kupiłem laptopa miałem już standardowo Windows Vista Home Premium. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Angielski umiem wystarczająco, lecz nie rozumiem po co się wypowiadasz skoro twój post nie wnosi nic do tematu? Napisałem, że rozwiązane i temat do zamknięcia. Temat napisałem, bo akurat byłem tu na forum, a cały system mi się wiesza non stop bo to vista. Chyba nie wystarczająco, bo w komunikacie błędu, było napisane, że nie można otworzyć pliku i było napisane o jaki plik chodzi. Dopiero jak kafi napisał o co chodzi, to poprawiłeś. A mój post wniósł tyle, że warto jest się nauczyć chociaż podstaw angielskiego, by nie zawracać ludziom na forum głowy takimi prostymi sprawami, szczególnie że komunikat wyjaśniał co jest nie tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach