mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 Posiadam system debian x86 wiec komenda: apt-get install w32codecs Daje: Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done Package w32codecs is not available, but is referred to by another package. This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or is only available from another source E: Package w32codecs has no installation candidate przy komendzie: apt-get install w64codecs Daje: Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done E: Couldn't find package w64codecs Nie mogę znaleźć repozytorium zawierające ta paczkę do 86x, serwer stoi jak się nie mylę na i386 Nie jestem linuxowym mistrzem itp, szukałem w google ale nic konkretnego nie ma Mam nadzieje ze tutaj mi ktoś pomoże je zainstalować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 Dodaj to repozytorium do apt-geta : www.debian-multimedia.org i będziesz miał wszystko czego w temacie kodeków potrzebujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 zapomniałem napisać ze w repozytorium już jest: www.debian-multimedia.org Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 Widocznie masz dodane złe repozytorium bo to ta paczka tam jest. Możesz ręcznie pobrać: http://www.debian-mu...31-0.1_i386.deb lub 64 bity tu: http://www.debian-multim...7-0.5_amd64.deb Potem dpkg -i paczka (+ ew. zależności) i już. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 widocznie cos mialem nie tak, pierwsza paczka odpalila sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 (edytowany) Jak nie jesteś pewien jak się nazywa paczka z repo, to masz w aptitude wyszukiwanie... # aptitude search CZĘŚĆ_NAZWY_PACZKI czyli np. # aptitude search codecs Edytowano Grudzień 7, 2011 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach