shadowlord 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 Witam Czy istnieje możliwość zaszyfrowania dysku lub katalogu na serwerze VPS (openvz) Pozdrawiam Krzysztof Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 Dm-crypt np. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shadowlord 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 To wiem, chodzi mi czy jest możliwość użycia takiego narzędzia na serwerze VPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 OpenVZ nie umożliwia na kontenerze dostępu do urządzeń blokowych, więc nic tu nie da. Żaden inny pakiet, który tworzy montowalne wolumeny też nie będzie działał. Jedyną metodą, która ci coś takiego zapewni jest... spakowanie katalogu na hasło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 OpenVZ nie umożliwia na kontenerze dostępu do urządzeń blokowych, więc nic tu nie da. Żaden inny pakiet, który tworzy montowalne wolumeny też nie będzie działał. Jedyną metodą, która ci coś takiego zapewni jest... spakowanie katalogu na hasło. Dm-crypt działa bez problemu na matce ovz, rajcują cie minusy? :| 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 Tak, rajcują. Za to, że wypowiedź ma się nijak do tematu. Poczytaj ze zrozumieniem. Tu nie chodzi o matkę tylko o kontener. A na kontenerze nie jest to możliwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shadowlord 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 Dokładnie chodziło mi o kontener, dzięki za odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lazy 33 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 OpenVZ nie umożliwia na kontenerze dostępu do urządzeń blokowych, więc nic tu nie da. tak dla ścislosci to openVZ umozliwia dostep do urzadzen blokowych jesli na takowy pozwolimy http://wiki.openvz.org/Mounting_filesystems wewnatrz kontenera mozna sobie odpalic fuse o ile konfiguracja dostawcy na to pozwala, wiec teoretyczne powinno dać się odpalić encfs z FUSE choc tu ktos mial z tym problem http://forum.openvz.org/index.php?t=msg&goto=41374& z dostepnoscia FUSE tez bedzie pewnie problem na "kupnym" vpsie __ Lazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach