YagAA 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 Witam, szukam nowego laptopa. Wymagania: cena do 3k brutto (nówka, wymagana fvat) przekątna 13,3" (matowa matryca byłaby rewelacyjna, ale wiem, że o to bardzo ciężko) może być bez systemu - nawet lepiej by było - niższa cena jak najdłuższa żywotność na baterii jak najmocniejszy procesor, żeby kilka lat posłużył, ram 4 GB minimum z możliwością rozszerzenia do 6-8GB waga do 1,5-1,8 kg bardzo chętnie z czytnikiem linii papilarnych w miarę cicha praca i nie nagrzewanie się jak kaloryfer chętnie z dyskiem SSD, ale w tej cenie pewnie nie da rady chętnie modem 3G Komputer nie będzie wykorzystywany do gier itp, tylko zwykła praca biurowa, odtwarzanie filmów itp. Zainstalowany będzie Debian i Windows 7. Z góry dzięki ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 (edytowany) Hej, od 1,5 roku mam UL30JT. Ciężko już je kupić i brakuje im kilku elementów: ssd, 3g, czytnik linii papilarnych. Proponuję rozejrzeć się czy gdzieś jeszcze są, lub poszukać nowszych wersji. Jestem bardzo zadowolony z tego laptopa. Na skąpcu jest ponad 3k, ale ja kupowałem to w niższej cenie niż podają już dawno temu. i5 mimo że słaby, spisuje się bardzo dobrze. Do tego mam własnie 4GB ram i zmieniony HDD na SSD. Laptop spokojnie wytrzymuje 5-6 godzin pracy w netbeans, phpStorm + 3G. Do tego rok temu po 3 godzinach zabaw w openGL pokazywał ponad 50% baterii, a bez wifi i 3G w samym open office wyświetlał przewidywany czas pracy na 10 godzin. Moim zdaniem to idealny laptop do pracy, a gdyby potrzebne było coś więcej to procesor i druga karta graficzna dadzą sobie radę. Są różne wersje - z i bez DVD, jest też chyba wersja z matową matrycą. Fajne są też pro booki od HP. EDIT: przykład podobnego laptopa z nowej serii: http://www.x-kom.pl/p/70502-notebook-laptop-13,3-asus-u36sd-rx042v-i5-2410m-4gb-500-7hp64-czarny.html# Edytowano Grudzień 7, 2011 przez MiSi3kK (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 Jeszcze jakieś propozycje ? + hdmi i usb 3.0 byłoby bardzo miło ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 Skoro masz takie wymagania to patrz na laptopy z górnej półki ale używane ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 Nie wydaje mi się, żeby wymagania były duże. Napisałem na czym mi zależy, i co miłoby było mieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 Nie wydaje mi się, żeby wymagania były duże. Napisałem na czym mi zależy, i co miłoby było mieć. Jest naprawdę, spojrzyj na Latitude 13,3, może coś dorwiesz za 3,5k. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 3k to cena maksymalna. Tak jak napisałem wyżej, nie musi mieć wszystkiego, co jest w 1 poście, starałem się posegregować, na czym mi najbardziej zależy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2011 W takim razie podany wyżej ASUS spełnia prawie wszystkie wymagania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 http://www.agito.pl/notebooki/lenovo-ideapad-z470-59-311736.0.508172.html Modem GSM Huawei E173U-2 + starter Play Online 1GB, gratis sam kupiłem ostatnio ze względu na 13 cali + wsadziłem SSD do niego i bateria trzyma około 5h - 5,5h przy wifi i pracy normalnej na nim. Także do zastosowań biurowych / domowych itd jak najbardziej polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 To ja pozwolę sobie na mały OT: Co daje zamiana dysku na SSD? Nie jestem na bieżąco z technologią, a chciałbym wiedzieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maq 73 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 zdecydowanie większą szybkość odczytu i zapisu danych, mniejszy pobór prądu, waga, oraz większa wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne. Minusy to stosunkowo wysoka cena i dużo mniejsza pojemność dysków SSD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 Dyski SSD są nieporównywalnie szybsze od tradycyjnych "twardzieli" , niestety są też bardziej awaryjne o czym nie wiele osób wie. http://pdaclub.pl/forum/zakupy/laptop-z-dyskiem-ssd-czy-ata/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 On ma i3, czyli dosyć słabo. Jaki mogę najlepszy procek wyrwać w tej cenie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 (edytowany) czy ja wiem czy taki słaby (sam tak myślałem na początku) do pracy / odtwarzania filmów itd jest w zupełności wystarczający. Zawsze możesz poszukać mocniejszego odpowiednika: i5 / i7 itd. http://allegro.pl/de...1957708472.html + ogólnie: http://tnij.org/ojwb Edytowano Grudzień 8, 2011 przez ViPower.PL (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 żadnego vostro ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 żadnego vostro ! Na pewno nie z 1 na początku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 Jaki jest najlepszy procek, jaki w tej cenie mogę otrzymać ? i5-2430M, i5-2410M, i5-480M , a może jeszcze jakiś inny ? 3 najlepsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 Ten ostatni to czasami nie jest pierwsza generacja serii I? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slasar 7 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 żadnego vostro ! dlaczego ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 Mam dwa, jeden się pieprzy i grzeje. Co chwile coś z nim nie tak, nawet zmieniali w nim BT, choć znów coś nie działa A w drugim męczyłem się dziś z wymianą SSD i mam go dość... Bo wysłali kurierem, po co wymienić klientowi na miejscu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 Ten ostatni to czasami nie jest pierwsza generacja serii I? Nie wiem, nie śledzę rynku na bieżąco, więc nie mam pojęcia, dlatego proszę Was o pomoc ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 żadnego vostro ! Potwierdzam! Mam jednego niecały rok i już myślę, żeby się z nim pożegnać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 Ok, to już wiem, że nie vostro, ale jaki najlepszy procek mogę dostać w tej cenie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach