ThoR 0 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2011 Cześć mam pytanie do was, eksperci żebyście mi doradzili na jakim oprogramowaniu lepiej postawić serwery wirtualne głównie pod gry, czym te platformy się mnie więcej różnią co jest lepsze tu, a co jest lepsze tam kolega w innym poście napisał ze do przydziału mocy procesora lepszy jest openvz i tym samym pod gry był by lepszy ale chce usłyszeć więcej opinii żeby zdecydować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2011 zajmuję się kilkunastoma serwerami gier i każdy stoi na ovz więc myślę że ta wirtualizacja nadaje się do takich zastosowań Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2011 Do gier lepiej spisuje się Xen ! ponieważ ma dedykowane jądro... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2011 Dedykowane jajka w XENie to zaleta, ale z drugiej strony jednak większe zużycie zasobów (głównie RAMu). OpenVZ sprawdza się na wielu serwerach gier. Możesz też zapoznać się z Linux-VServer (http://linux-vserver.org) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2011 @NetMat: powiedz jaki admin kupujący VPSa pod różne gry będzie kompilował jajko?? Jeżeli wiesz że postawisz kilka serwerów do JEDNEJ gry to ok, przystosowujesz jajko do danej aplikacji/usługi/gry ale nie gdy tych gier jest kilka i mają odmienne wymagania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2011 (edytowany) Ale na każdym serwerze kompilować jak można zrobić to raz Ogólnie większej różnicy nie ma... Edytowano Listopad 30, 2011 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach